1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022

Peste 116.000 de tineri au susținut a treia probă scrisă la Bacalaureat 2022. 14 au fost eliminați pentru fraudă / Rezultatele vor fi afișate pe 27 iunie

Publicat pe


Rata de prezență la a treia probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2022 a fost de 97,3%, scrie Ministerul Educației într-un comunicat. Raportat la cei înscriși la probă, 119.828 de candidați, procentul de prezenți înseamnă 116.593 de tineri.

Au absentat 3.275 de de candidați, iar 14 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia din urmă nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Subiectele și baremul de evaluare au fost publicate și le puteți găsi aici:

Ultima probă din această sesiune este cea la Limba și literatura maternă, este programată joi, 23 iunie, și s-au înscris 5.551 de candidați, potrivit instituției 

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com/ Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Sursa: www.edupedu.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri