17.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024

Bancnote de zero euro, în curând la vânzare! Cât costă acestea

Publicat peO bancnotă de 0 euro urmează să fie pusă în vânzare pe teritoriul Franței, din luna februarie, cu ocazia marcării a 80 de ani de la Debarcarea în Normandia.

 

 

Pe bancnotă se află fotografii vechi de la eveniment şi un afiş pus pe străzile Londrei în 1940 din ordinul generalului Charles de Gaule.

Este vorba despre trei date-cheie ale celui de-al Doilea Război Mondial – 18 iunie 1940, data Apelului lui de Gaulle, 6 iunie 944, Ziua Debarcării în Normandia şi 8 mai 1945, data semnării armistiţiului.

Bancnota de zero euro este produsă de către Oberthur Fiduciaire în 3.000 de exmplare şi reia codurile de securitate ale unei bacnote adevărate – filigrame şi numere de serie unice.

Începând din 2015, Euro Banknote Memory comercializează bancnote-suvernir în locuri tursitice precum Acvariul de la Saint-Malo şi Opéra Garnier. Vizitatorii pot cumpăra un cupon cu efigia monumentului în valoare de doi euro.

Bancnota care comemorează Debarcarea urmează să fie scoasă la vânzare la 11 februarie la Isle. în Haute-Vienne, în apropiere de Lomoges.

”Valorarea” bancnotei este zero euro, însă amatorii o pot achiziţiona cu trei euro, scrie news.ro

 

Sursa: www.bugetul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri