20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Curs BNR pentru 24 august 2022. Care sunt noile cotații

Publicat peSpecialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. Află care este evoluția acestora și a Indicelui ROBOR din ultima perioadă. Experții au observat cum românii au ales în ultimele luni să se folosească mai mult de valută. Majoritatea dintre ei își scot sume mici care să acopere cheltuielile pentru cel mult o lună. ,,Observăm un apetit pentru numerarul în valută – vorbim de sume mici, care să acopere cheltuielile pe o lună‘‘, au spus aceștia.

Curs BNR pentru 24 august: cât costă euro

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină.

Află care au fost schimbările din ultima perioadă pentru acestea, dar și pentru Indicele ROBOR. Indicele ROBOR calculat la 3 luni a rămas la 7.97%, cel calculat la 6 luni a scăzut cu -0.02 și a ajuns astfel la 8.12%, iar cel calculat la 12 luni a scăzut cu -0.01, ajuns astfel la 8.26%.

,,ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci. Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni)”, arată site-ul oficial al BNR.

Noile valori ale monedelor de circulație internațională urmează să fie actualizate în jurul orelor 13:10. Până atunci ai mai jos evoluția acestora.

Curs BNR pentru: euro

1 euro – 4.8818 Lei (variația negativă -0.0033 Lei)

Un euro a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.8851, alături de variația negativă de -0.0002, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: dolar

1 dolar – 4.9078 Lei (variația negativă -0.0147 Lei)

Un dolar a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.9225 de lei, alături de variația pozitivă de +0.0411, au mai arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: liră sterlină

1 liră sterlină – 5.7934 Lei (variația negativă -0.0022 Lei)

O liră sterlină a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 5.7956 de lei, alături de variația pozitivă de +0.0333, conform informațiilor oferite de specialiștii de la Banca Națională a României.

Ce spun specialiștii?

,,Observăm un apetit pentru numerarul în valută – vorbim de sume mici, care să acopere cheltuielile pe o lună două, așa cum la debutul pandemiei, oamenii își făceau provizii și goleau rafturile supermarketurilor.

Dar nu este nicio problemă în asigurarea valutei necesare. Așa cum la supermarket, aduci marfă din depozit, și în bănci s-a pus în funcțiune logistica necesară pentru a acoperi vârful de cerere.

Se fac transporturi de la tezaurele regionale către unități și se realizează chiar și importuri de valută cu avionul”, a mai detaliat acesta despre situația în care ne aflăm și dorințele românilor din prezent din cauza contextului actual în cadrul unui interviu pentru economica.net.

Sursa: playtech.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri