6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

Curs BNR pentru 30 ianuarie 2023. Care sunt noile cotații?

Publicat peSpecialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru ziua de 30 ianuarie 2023. Experții au adus în prim-plan cotațiile pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină, dar și evoluția Indicelui ROBOR din ultima perioadă. Află care au fost schimbările din cursul anterior și ce spun economiștii despre inflația pe care o resimțim deja de luni bune!

Curs BNR pentru 30 ianuarie 2023

Specialiștii de la Banca Națională a României au venit cu un nou curs pentru data de 30 ianuarie. Experții au indicat evoluția monedelor de circulație, dar și schimbările care au venit în dreptul Indicelui ROBOR în ultima perioadă.

Noile cotații pentru euro, dolar și liră sterlină urmează să fie actualizate pe site-ul oficial al BNR și aici în jurul orelor 13:10. Până atunci, ai mai jos detalii din cursul anterior.

Indicele ROBOR calculat la 3 luni a ajuns la 7.2%, cu o variație negativă de -0.03, cel calculat la 6 luni a rămas la 7.54%, iar cel calculat la 12 luni a ajuns la 7.88%, alături de variația negativă de -0.01.

Curs BNR pentru: euro

1 euro – 4.9030 Lei (variația pozitivă +0.0108 Lei)

Un euro a avut în cursul precizat anterior valoarea totală de 4.8922 Lei, alături de variația pozitivă +0.0064 Lei, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: dolar

1 dolar – 4.4936 Lei (variația pozitivă +0.0008 Lei)

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.4928 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0125 Lei, au mai arătat specialiștii de la BNR.

Curs BNR pentru: liră sterlină

1 liră sterlină – 5.5798 Lei (variația pozitivă +0.0186 Lei)

O liră sterlină a avut în cursul anterior valoarea totală de 5.5612 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0092 de Lei, conform experților BNR.

Detalii despre inflație

Experții au mărturisit că inflația urmează să scadă până la sfârșitul anului 2023, iar lucrurile se vor relaxa din acest punct de vedere. Cu toate astea, încă mai urmează ca oameni din lumea întreagă să treacă prin inflație și să încerce să țină pasul cu cheltuielile de zi cu zi.

Din păcate, românii sunt unii din cei mai descurajați în această bătălie economică din cauza salariilor mici și a traiului care a devenit din ce în ce mai scump. Mulți dintre ei au început să facă sacrificii mari pentru a putea răzbate.

,,Aşteptările de la începutul anului sunt încurajatoare, deoarece, în comparaţie cu trimestrul precedent, experţii văd rate ale inflaţiei oarecum mai scăzute”, spune Niklas Porafke, cercetător la Ifo, adăugând:

„Cu toate acestea, inflaţia rămâne la un nivel foarte ridicat. Creşterea de dobânzi efectuată de Banca Centrală Europeană (BCE) în decembrie a contribuit la atenuarea aşteptărilor inflaţioniste în Europa”.

Sursa: playtech.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri