12.7 C
București
luni, 27 martie 2023

Curs valutar BNR pentru 3 februarie 2023. Ce se întâmplă astăzi cu moneda euro?

Publicat pe


Curs valutar BNR pentru 3 februarie 2023. A doua zi din februarie a adus o nouă valoare pe minus pentru moneda europeană, de -0,0124 unități. Lira sterlină a înregistrat o scădere, iar dolarul american a mai câștigat câteva unități în plus. Tot ieri, piețele europene au bătut în retragere, în condițiile în care investitorii urmăresc datele economice și profiturile din ultimele zile de tranzacționare, iar Apple și Google au pierderi masive.

Investitorii urmăresc datele economice și profiturile

Piețele europene s-au retras astăzi, investitorii asimilând deciziile cheie ale băncilor centrale, datele economice și rezultatele companiilor. Indicele pan-european Stoxx 600 a scăzut cu 0,2% la mijlocul dimineții, reducând ușor pierderile anterioare. Autoturismele au pierdut 1,1%, în timp ce petrolul și gazele și-au revenit și au adăugat 0,8%.

Indicele european al titlurilor blue chip s-a bucurat joi de o ședință puternică, după ce trei bănci centrale importante au răspuns în mare parte așteptărilor pieței. Banca Centrală Europeană a majorat ratele dobânzilor cu 50 de puncte de bază și a semnalat o nouă majorare de aceeași amploare în martie, promițând să „mențină cursul” în timp ce încearcă să țină în frâu inflația.

Banca Angliei a majorat, de asemenea, ratele cu o jumătate de punct procentual, așa cum era de așteptat, dar a renunțat la cuvântul „în forță” din limbajul său privind viitoarele majorări, semnalând că sfârșitul înăspririi politicii monetare ar putea fi aproape. De asemenea, banca a prognozat un declin „mult mai puțin adânc” al producției decât se preconiza anterior.

Investitorii din Europa vor monitoriza vineri mai multe publicații privind rezultatele corporative, precum și citirile finale ale indicelui managerilor de achiziții din ianuarie și cifrele privind prețurile de producție din decembrie din zona euro.

Acțiunile din Asia-Pacific au fost mixte vineri, în condițiile în care Adani Enterprises s-a prăbușit cu aproape 20%, continuând o vânzare declanșată de acuzațiile aduse de firma de vânzări în lipsă Hindenburg.

Cursul valutar al zilei. Ce se întâmplă pe 3 februarie 2023 cu principalele valute

Astăzi avem un nou curs valutar BNR, și vom vedea după ora 13:00 ce se întâmplă cu Euro și rubla rusească, în contextul actualei situații economico-geo-politice.

Noul CURS BNR este cel publicat la cursul zilei de astăzi, după ora 13:00.

Curs valutar BNR pentru 3 februarie 2023: Euro

1 euro = 4,9005 Lei (-0,0019 Lei)

Un euro are cursul prezentat la valoarea de 4,9005 Lei, alături de o variație negativă de -0,0019 Lei.

Curs valutar BNR pentru 30 august 2022

Curs valutar BNR pentru 3 februarie 2023: Dolar

1 dolar = 4,4823Lei (+0,0191 Lei)

Un dolar are cursul prezentat la valoarea de 4,4823 Lei, alături de o variație pozitivă de +0,0191 Lei.

BNR pentru 30 august 2022

Curs valutar BNR pentru 3 februarie 2023: Lira sterlină

1 liră = 5,4945 Lei (-0,0021 Lei)

O liră sterlină are cursul prezentat la valoarea de 5,4945 Lei, alături de variația negativă de -0,0021 Lei.

Probleme la burse pentru Apple și Alphabet

Contractele futures ale acțiunilor americane au scăzut în cea mai mare parte la începutul tranzacțiilor de la începutul pieței, după ce Apple și Alphabet, compania-mamă a Google, au ratat estimările privind rezultatele de top și de fond pentru trimestrele lor din decembrie, trimițând acțiunile din domeniul tehnologiei în jos. Investitorii din Statele Unite vor avea în vedere, de asemenea, un punct de date cheie vineri, sub forma raportului privind locurile de muncă din ianuarie.

Citește și: Rusia și costul invaziei asupra Ucrainei: rubla a devenit o hârtie fără valoare

Curs valutarCurs valutar BNR pentru 3 februarie 2023: Rubla rusească

1 rublă =  0,0637 LEI (0 Lei)

O rublă are cursul prezentat la valoarea de 0,0637 Lei, alături de variația de 0 Lei.

Curs valutarIndicele ROBOR stabilit de BNR pe 3 februarie 2023

Conform datelor oficiale publicate de BNR, Indicele ROBOR a rămas scăzut față de ziua anterioară, după cum urmează:

 

  • Indicele ROBOR la o lună: 6.33
  • Indicele ROBOR la trei luni: 7.15
  • Indicele ROBOR la șase luni: 7.50
  • Indicele ROBOR la douăsprezece luni: 7.87

Sursa: playtech.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri