10.8 C
București
duminică, 21 aprilie 2024

Investitorii au motive de bucurie! Titlurile de stat lansate de Ministerul Finanțelor au o dobândă de 6,85% pe an

Publicat pe



Ministerul Finanțelor Publice a anunțat printr-un comunicat că de miercuri, 13 martie, începe a patra ediție a programului de titluri de stat FIDELIS din 2024.

Românii pot investi, începând de astăzi, 13 martie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,10% și, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. De la începutul acestui an, prin cele 3 emisiuni precedente, investitorii au cumpărat titluri de stat Tezaur de peste 3,2 miliarde lei.

Potrivit Ministerului Finanțelor, titlurile de stat pot fi cumpărate între 13 martie 2024 – 11 aprilie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online trebuie să accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online.

DE asemenea, titlurile de stat pot fi cumpărate între 13 martie 2024 – 12 aprilie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului și între 13 martie 2024 – 11 aprilie 2024 în mediul urban și 13 martie 2024 – 10 aprilie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Citește și: Ministerul Finanțelor pune la bătaie 12,5 miliarde lei pentru sprijinul antreprenorilor. Cine poate beneficia de noua schemă propusă

Cine poate cumpăra titluri de stat

Ministerul Finanțelor transmite că dobânda titlurilor este anuală, fiind plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Vezi și: Peste 200.000 de români s-ar putea bucura de o nouă pensie! Ministrul Finanțelor face anunțul!





Sursa: www.bugetul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri