23.9 C
București
duminică, 4 iunie 2023

10 destinații pentru un concediu în UK la prețuri accesibile

Publicat peUK are o multitudine de destinații potențiale de vacanță care sunt accesibile cu un buget redus, de la localități de litoral până la orașe cu o cultură bogată sau zone pentru escapade rurale.

The Independent a făcut o selecție cu zece din cele mai bune vacanțe cu buget redus pentru lunile de vară care se apropie.

Newcastle

Newcastle este renumit pentru aspectul pitoresc, cu multe stiluri arhitecturale vizibile în special în centrul orașului. Bijuteria acestui amestec de stiluri este Grey Street, cu o serie de clădiri din secolul al XIX-lea care include Theatre Royal și Central Arcade.

Tyne Bridge și Angel of the North sunt principalele monumente, dar și alte zone, cum ar fi Ouseburn sau Quayside, merită explorate. Trenurile directe din York circulă aici în mod regulat și costă de la £7,80 pentru o călătorie. În ciuda distanței, biletele de tren dus-întors de la Londra pot costa doar £29 dacă sunt rezervate în avans.

Lake District

Una dintre destinațiile de vacanță preferate ale britanicilor, Lake District poate oferi cazare la prețuri rezonabile, alături de zeci de activități pentru toate vârstele. Lacul Windermere, cel mai mare din Anglia, este principala atracție, dar și altele, precum Buttermere și Derwentwater, oferă un cadru pitoresc pentru plimbări, picnicuri sau drumeții. Brockhole, o atracție administrată de National Park Authority, oferă turiștilor explorări de peșteri sau ședințe de tir cu arcul, în timp ce fanii sporturilor nautice pot face canoe, caiac, scufundări și închiria bărci.

Mergi apoi la Keswick sau Bowness-on-Windermere, ca să vezi niște orașe englezești liniștite, dar și mai multe obiective turistice legate de Beatrix Potter, inclusiv casa ei și atracția World of Beatrix Potter.

Trenurile dus-întors de la Londra la Oxenholme costă în jur de £66, în timp ce cele de la Manchester au un preț de £18 dus-întors.

Liverpool

Muzeul Beatles este aici o atracție mereu populară (la fel ca și Penny Lane), în timp ce clădirea Liver Building și catedralele se numără printre atracțiile arhitecturale. Cei mai mulți vizitatori fac plimbări de-a lungul canalelor și al Royal Albert Docks, în timp ce cei care preferă muzeele și galeriile au de ales între Tate Liverpool, Maritime Museum sau International Slavery Museum, muzeul internațional al sclaviei.

O vizită în acest oraș plin de viață n-ar fi cu adevărat completă fără o ieșire nocturnă, așa că mergi la Cavern Club pentru o privire pe scena muzicală a orașului, sau alege din oricare dintre zecile de pub-uri și cluburi populare.

Biletele dus-întors din Londra costă £50, în timp ce din orașele din apropiere (cum ar fi Manchester și Leeds) costă £6,60, respectiv £20.

Scottish Highlands

Zona Highland se întinde pe aproape 26.000 de kilometri pătrați și are doar 600.000 de locuitori, fiind unul dintre cele mai slab populate locuri din Europa. Aici se află atât Ben Nevis (cel mai…Sursa: diasporaro.co.uk

Mai multe stiri

Ultimele Stiri