27.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023

3.000 de locuri de muncă eliminate la cea mai mare oțelărie din Marea Britanie!

Publicat peSindicatele se tem că vor fi anunțate mii de pierderi de locuri de muncă vineri la cea mai mare oțelărie din Marea Britanie, în cadrul planurilor de a produce oțel „mai ecologic”.

Compania Tata, care deține oțelăria Port Talbot din sudul Țării Galilor, a purtat discuții cu guvernul de luni de zile cu privire la ajutor de la stat în valoare de sute de milioane de lire sterline.

Ajutorul este pentru a ajuta la trecerea celor două furnale pe cărbune ale centralei la versiuni cu arc electric care pot funcționa cu energie electrică fără emisii de carbon.

Schimbarea ar putea duce la pierderea a aproximativ 3.000 de locuri de muncă, în principal la Port Talbot, se tem sindicatele.

Miniștrii sunt așteptați să afirme că acordul este menit să asigure supraviețuirea fabricii care angajează jumătate din forța de muncă de 8.000 de oameni a Tata Steel.

Tata Steel a avertizat anul trecut că operațiunile sale din Marea Britanie sunt amenințate dacă nu primesc finanțare guvernamentală pentru a ajuta compania să treacă la cuptoare cu arc electric mai puțin intensive în carbon.

Sindicatele s-au plâns că au fost excluse de la negocierile privind acordul.

Charlotte Brumpton-Childs, ofițer național GMB, a declarat: „Intervenția guvernului în industria siderurgică este de mult așteptată, dar impunerea unui program fără consultarea adecvată a lucrătorilor este inacceptabilă.”

Sursa: www.angliamea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri