8.9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Ai dreptul la cupoanele “Healthy Start” destinate familiilor cu venituri mici din UK?

Publicat peFamiliile cu venituri reduse care au copii mici pot avea dreptul la vouchere pentru a-și acoperi costurile cu alimentele și laptele pentru cei mici. 

Voucherele Healthy Start valorează 221 de lire pe an pentru fiecare copil. Ele pot fi cheltuite pe alimente și pe vitamine pentru viitoarele mămici sau pentru bebeluși.

În prezent, acestea sunt disponibile pentru femeile însărcinate sau care au un copil sub patru ani și care primesc ajutoare sociale. De asemenea, se califică tinerele care au sub 18 ani și sunt însărcinate, chiar dacă nu primesc niciun fel de ajutoare. Majoritatea părinților eligibili primesc un voucher pe săptămână, cu excepția celor care au copii sub un an, care primesc două vouchere pe săptămână.

Potrivit NHS, o mamă care beneficiază de Universal Credit poate depune o cerere online dacă:

  • este însărcinată în cel puțin 10 săptămâni sau are cel puțin un copil cu vârsta sub 4 ani
  • venitul net lunar din muncă al familiei pentru această perioadă este de 408 lire sau mai puțin.

Dacă viitoarea mamă beneficiază de Child Tax Credit, poate depune o cerere online dacă:

  • are cel puțin un copil sub 4 ani
  • venitul anual al familiei este de 16.190 de lire sau mai puțin.

Pentru a aplica, mama trebuie să-și comunice numele, adresa, data nașterii, numărul de National Insurance și data nașterii copilului, dacă este însărcinată, precum și scrisoarea de acordare a ajutorului social dacă are peste 18 ani (trebuie să introducă informațiile care se află în această scrisoare). Solicitarea online se depune aici.

De asemenea, mama poate depune cererea prin e-mail sau telefonic dacă este însărcinată în cel puțin 10 săptămâni sau dacă are cel puțin un copil sub 4 ani și încasează una din următoarele prestații sociale: Income Support, Jobseeker’s Allowance condiționat de venituri sau Working Tax Credit (plătit timp de 4 săptămâni în cazul în care orele de lucru ale mamei, ale partenerului ei sau ale persoanei care o îngrijește sunt mai mici de 16 ore pe săptămână). Voucherele Healthy Start se acordă, de asemenea, și pentru persoanele care îngrijesc copii și primesc Pension Credit care include suportul pentru copii („child addition”).

Viitoarea mamă poate depune cererea și prin e-mail sau telefonic dacă este însărcinată în cel puțin 10 săptămâni și dacă:

  • are mai puțin de 18 ani și nu primește niciun fel de ajutoare sociale
  • beneficiază de Child Tax Credit și venitul anual al familiei este de 16.190 lire sau mai puțin
  • primește Employment and Support Allowance (ESA) condiționat de venituri.

Adresa de e-mail este aceasta, iar numărul de telefon este 0300 330 7010. Liniile telefonice sunt deschise între orele 8.00 și 18.00 de luni până vineri (cu excepția sărbătorilor legale).

Dacă ești mamă și nu ești cetățean britanic, dar copilul tău este, NHS spune că este posibil să fii eligibilă pentru Healthy Start, în funcție de statutul tău de imigrare. Astfel, trebuie îndeplinite toate condițiile următoare:

  • ai cel puțin un copil cetățean britanic cu vârsta sub 4 ani (verifică aici dacă copilul are cetățenia)
  • familia câștigă 408 lire sau mai puțin pe lună după impozitare
  • nu poți solicita „fonduri publice” (de pildă ajutoare sociale) fie din cauza statutului tău de imigrare, fie pentru că nu ai un statut de imigrare.

Permisul de ședere biometric (BRP) sau statutul de imigrant online îți va indica dacă nu poți solicita fonduri publice. Este posibil să ai și o scrisoare din partea Home Office în acest sens.

Pentru a aplica pentru voucherele Healthy Start, solicită un formular de cerere prin e-mail. Folosește această adresă de e-mail numai dacă știi că nu poți solicita fonduri publice din cauza statutului tău de imigrare.

Voucherele Healthy Start nu trebuie confundate cu subvenția Sure Start, despre care am scris aici.

Teofil Ștefănescu © 25.08.2022


Sursa: diasporaro.co.uk

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri