20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Ajutor britanic de 175 de miloane de lire pentru Ucraina

Publicat pe


Boris Johnson a condus luni eforturile mondiale de „a strânge lațul în jurul regimului lui Vladimir Putin”, în timp ce l-a criticat pe președintele rus pentru invazia sa „cu totul respingătoare” a Ucrainei.

În timpul unei conferințe de presă, prim-ministrul a anunțat un ajutor suplimentar de 175 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, ducând angajamentul total al Regatului Unit la aproape 400 de milioane de lire sterline.

El a spus că este momentul ca prietenii Ucrainei „să creeze o coaliție de sprijin umanitar, economic și militar defensiv” pentru a se asigura că „invazia catastrofală” a lui Putin eșuează.

După ce sute, dacă nu mii, de civili au fost uciși în atacurile rusești în Ucraina, premierul l-a acuzat pe Putin că a lansat „un atac total asupra locuințelor”.

În timp ce Parlamentul se pregătea să treacă printr-un val de măsuri legale pentru a întări sancțiunile împotriva președintelui rus și aliaților săi, dl Johnson a spus: „Vom continua să lucrăm cu colegii pentru a ne asigura că legăm lațul în jurul regimului președintelui Putin.

„Ceea ce se întâmplă acum este că președintele Rusiei se dublează. A decis că va continua cu un atac total asupra centrelor de locuit într-un mod care credem că este cu totul respingător. Este clar că va trebui să facem mai mult.”

Dl Johnson a salutat rezistența „eroică” ucraineană împotriva invaziei.

Discuând cu premierul olandez Mark Rutte și liderul canadian Justin Trudeau, domnul Johnson a spus: „După 12 zile, este deja clar că Putin a făcut o greșeală de calcul.

„El i-a subestimat pe ucraineni, rezistența lor eroică, a subestimat liderul lor și a subestimat unitatea Occidentului.

„Vom continua, în calitate de colegi, să facem tot ce ne stă în putință pentru a întări acea unitate în zilele următoare, pentru a ne asigura că Putin eșuează în această invazie catastrofală a Ucrainei”.

Trudeau a spus că Canada impune noi sancțiuni asupra a 10 persoane în legătură cu invazia Ucrainei.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri