25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Aproape jumătate dintre companiile londoneze riscă să fie inundate

Publicat pe


Două cincimi din afacerile Londrei sunt expuse riscului de inundații din cauza vremii din ce în ce mai extreme din capitală, arată o nouă analiză.

Cercetarea companiei de asigurări Zurich UK a arătat că 42% din cele 301.000 de clădiri comerciale ale capitalei vor fi afectate de inundații în viitor, deoarece schimbările climatice fac mai probabile furtunile și ploile torenţiale.

„Vremea extremă este noua normalitate, iar companiile trebuie să se adapteze”, a spus David Nichols, directorul de daune din Zurich Marea Britanie. „Este esențial ca firmele să evalueze urgent riscurile de inundații cu care se confruntă și să pună în aplicare planuri de răspuns și de recuperare.”

Cel mai recent raport al Grupului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC) a subliniat că este necesară adaptarea urgentă în întreaga lume pentru a face față creșterii condițiilor meteorologice extreme.

Potrivit panelului, adaptarea înseamnă introducerea de măsuri, inclusiv construirea de diguri, cultivarea de culturi mai rezistente și plantarea de copaci, dar ei avertizează că progresul în Regatul Unit a fost până acum „prea lent”.

Din cele 301.000 de clădiri comerciale din Londra, se consideră că 5.692 se confruntă cu riscuri „extreme” sau „ridicate” de inundații, majoritatea fiind proprietăți care se află la demisol.

Patru furtuni au lovit deja Regatul Unit numai în 2022, provocând daune pe scară largă din cauza ploii și a vântului care a depășit recordul luna aceasta. Londra a fost lovită de inundații fulgerătoare în vara anului 2021, când imaginile distribuite pe rețelele de socializare au arătat râuri de apă curgând în stații de metrou și pe străzile aglomerate.

„Chiar și la nivelurile actuale de încălzire globală, am văzut haosul ploilor abundente provocate anul trecut”, a spus Nichols. „Furtunile mai frecvente și mai puternice ar putea perturba enorm  întreprinderile și economia orașului Londra.”

Zurich a numit Kensington și Chelsea drept cartierul cu cel mai mare procent de clădiri comerciale afectate de inundații rapide, cu 63%  dintre ele deja afectate.

Acestea au fost urmate de Hammersmith și Fulham (56 la sută), Merton (54 la sută), Southwark (54 la sută) și Wandsworth (53 la sută).

Raportul a făcut, de asemenea, referire la calcule de la Oficiul de Meteorologie, care a constatat că pragul pentru inundații rapide – 30 mm de ploaie pe oră – ar putea fi de două ori și jumătate mai probabil la Londra până în anii 2070, comparativ cu anii 1990.

Sursa: www.angliamea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri