14.3 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Aprovizionare în caz de urgență. Cum vă pregătiți în caz de război, dezastru natural sau catastrofă

Publicat pe


Aprovizionare în caz de urgență. Iată cum să vă pregătiți pentru război, dezastru natural sau catastrofă.

Aprovizionare de urgență: Iată produsele cu care trebuie să ne aprovizionăm

Războiul, dezastrul natural sau catastrofa sunt situații care necesită o pregătire adecvată. Guvernul federal a întocmit o listă de produse care ar trebui să dureze zece zile.

În timpul ostilităților, trebuie să ținem cont de limitările alimentării cu energie și defecțiunile rețelei electrice. În urmă cu câteva zile am scris că există un risc REAL de o întrerupere de curent în Germania din cauza războiului din Ucraina. 

Consecințele unei pene de curent prelungite ar fi catastrofale,  avertizează Oficiul Federal pentru Protecție Civilă.  Războiul din Ucraina poate crește riscul atacurilor cibernetice asupra rețelei electrice, avertizează experții. Autoritățile vorbesc despre o situație de pericol sporit. Citeşte articolul aici aici: Posibil blackout în Germania: În cazul unei întreruperi mai lungi de curent, risc de colaps

Indiferent de ceea ce se întâmplă în lume, este logic ca fiecare locuitor să aibă  acasă o rezervă de hrană și apă potabilă, care va dura zece zile.

Amintiți-vă când faceți inventarul să nu exagerați cu cantitățile de produse. Lista de mai jos este doar un ghid. Atunci când creați provizii, țineți întotdeauna cont de preferințele familiei, alergii, intoleranțe etc.

Dacă în familie sunt copii mici, nu uitați să adăugați alimente suplimentare pentru ei. Proprietarii de animale de companie trebuie să obțină și hrană pentru ei. Litri suplimentari de apă potabilă pentru animalele noastre de companie ar trebui, de asemenea, adăugați pe listă.

Citiţi şi: Cum va afecta invazia din Ucraina livrările și prețurile la gaze în Germania?

Ce produse ar trebui să includă stocurile noastre?

 În primul rând, trebuie să fie produse care să ofere suficiente calorii și nutrienți pentru a ne menține în cea mai bună stare și sănătate. 

Cel mai bine este să alegi alimente care nu sunt foarte specifice și pe care le cunoști bine, astfel încât să poți crea cu ușurință o  varietate de preparate din ele. 

Experții sfătuiesc să nu depozitați alimente congelate, deoarece într-o situație excepțională este posibil să existe o întrerupere a curentului.

Citiţi şi: Începe raționalizarea uleiului de gătit în Germania

Cum să pregătești proviziile pentru timpul de război, cataclism, catastrofă? Ce ar trebui să fie în cămară?

BĂUTURI: 2 litri de lichid de persoană/zi pentru băut și gătit. Apă minerală, sucuri de fructe, băuturi care pot fi păstrate pentru o perioadă lungă de timp. 

PRODUSE USCATE: biscuiti, pâine crocantă, batoane granola, ciocolată, faină, paste, cereale, orez, cafea, ceai, zahăr, sare, ouă pudră. Supe, jeleuri și budinci, terci care trebuie doar amestecate cu apă fierbinte. Legumele uscate, cuburi de bulion și orice condimente vor fi de asemenea utile. 

FRUCTE ŞI LEGUME: fructe uscate, fructe proaspete potrivite pentru păstrare (mere, portocale, prune, etc.), nuci, cartofi, morcovi, usturoi, ceapă, ţelină, dovlecei, napi.

PRODUSE LACTATE: lapte cu termen lung de expirare.

CONSERVE: conserve de carne, pește și conserve/borcane cu legume (fasole, mazăre, porumb, năut) și fructe.

GRĂSIMI: ulei.

O familie de patru persoane are nevoie pentru zece zile:  80 de litri de apă, 14 kg de cartofi, paste etc., 16 kg de conserve de legume și leguminoase, 10 kg de conserve cu fructe, puțin peste 10 litri de lapte UHT, 6 kg de carne, ouă pudră, 1,5 litri ulei şi altele. 

La ce altceva trebuie să fii atent?

Când vă pregătiți inventarul pentru situații de urgență, notați data limită de utilizare și utilizați produsele în timp util. 

Cel mai bine este să le sortăm direct în funcție de data limită de utilizare, așezându-le pe rafturile cămarei noastre. Alimentele trebuie păstrate într-un loc întunecat, uscat și răcoros. Totul trebuie să fie bine împachetat.

Pe lângă produsele alimentare, ar trebui să aveți o sobă de camping, o butelie de gaz.

Puteţi urmări alte știri din Germania şi pe Google News!

Sursa: ziarulromanesc.de

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri