0.6 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Au fost anunțate datele grevei serviciilor de ambulanță din UK

Publicat pe


Peste 10,000 de angajați ai serviciului de ambulanță din Anglia și Țara Galilor vor intra în grevă cu câteva zile înainte Crăciun, dacă guvernul refuză să demareze discuțiile legate de salarizarea.

Trei sindicate au anunțat astăzi datele la care membrii își vor părăsi posturile, coordonând o acțiune industrială în data de 21 Decembrie.

Membrii sindicatului GMB – care includ paramedici, Asistenți de la Unitatea de Urgențe, operatori ai liniilor de urgenți și alți membri ai personalului – vor părăsi posturile lor și pe data de 28 Decembrie, în urma unei decade de salarii neconcordante cu inflația care a provocat o criză de personal.

Nu toți membrii sindicatelor se la toate serviciile de ambulanță susțin această acțiune, unele sindicate nereușind să obțină o prezență necesară pentru a depăși pragul stabilit de guvernul conservator.

În timp ce membrii GMB au atins pragul impus pentru organizarea grevei la nouă servicii de ambulanță, membrii sindicatului Unison au atins pragul la cinci dintre serviciile de urgență, iar cei de la Unite au reușit să atingă pragul la doar trei.

Toate, în afara de un singur serviciu regional care cuprinde Anglia și Tara Galilor, vor avea parte de greve organizate de GMB, cu excepția Estului Angliei.

Acesta face parte din valul de greve din sistemul de sănătate, căi ferate și sectorul public, după ce personalul NHS a primit o ofertă de creștere salarială de doar 4%, în ciuda inflației care crește rapid.

Greva va avea loc la doar o zi după ce membrii Royal College of Nursing vor organiza cea de-a doua acțiune de părăsire a posturile, tot din cauza salariilor.

Membrii RMT înclină par să fie deciși să organizeze o acțiune de patru zile săptămâna următoare la companiile de trenuri – plus o grevă la Network Rail de la 6pm în Ajunul Crăciunului – după respingerea unei oferte de mărire salarială cu 4%.

Cu toate aceste, Rishi Sunak nu a deschis subiectul grevelor la ședinta de Cabinet din această dimineață, în ciuda zilelor rămase pentru a evita haosul de pe căile ferate în perioada dinaintea Crăciunului.

Personalul de ambulanță care activează în cadrul a cinci servicii de urgență din Anglia – Londra, Yorkshire, Nord-Vest, Nord-Est și Sid-Vest – vor intra în grevă din cauza salariilor și a personalului insuficient pe data de 21 Decembrie, spune UNISON.

Greva care implică paramedici, asistenți din serviciul de urgență, tehnicieni ambulanțieri și alți 999 membri ai echipajului va fi în vigoare de la prânz până la miezul nopții.

Personalului ambulanțier i se vor alătura asistentele medicale, personalul de curățenie, infirmierele și alți membri ai personalului NHS la Spitalul Heart and Chest Liverpool și Spitalul Universitar Liverpool la acțiunea de pe 21 Decembrie.

Peste 1,600 de angajați de la serviciile de ambulanță din Vest Midlands, Nord-Vest și Nord-Est vor organiza grevă pe 21 Decembrie 2022, a spus Unite.

Unite continuă să ceară să voteze încă unor 10,000 de angajați ai NHS de la 38 de angajatori diferiți din Anglia și Țara Galilor, iar rezultatul este așteptat mai târziu în această lună.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri