11.8 C
București
duminică, 26 martie 2023

Avertisment pentru cei ce fac plinul de combustibil zilele următoare

Publicat peBritanicii sunt avertizați să fie atenți la prețurile de la pompă atunci când fac plinul la autovehicule cu benzină sau motorină în zilele ce urmează.

RAC a spus că șoferii trebuie să fie conștienți că retailerii ar putea ‘ începe să majoreze prețurile’ curând.

Acesta a avertizat că retailerii precum Shell sau Esso, dar și supermarketurile, au eșuat în a reflecta în totalitate scăderea prețului angro.

Prețul motorinei angro a picat cu 32p la litru – dar prețul de la pompă a scăzut doar cu 20p în aceeași perioadă.

Costul benzinei a picat și el cu 23p în aceeași perioadă, iar prețurile au fost reduse cu doar 18p.

Astfel că retailerii – inclusiv cele mai mari supermarketuri din UK precum Tesco, Sainsbury’s, Asda și Morrisons – câștigă mai mulți bani de la șoferi la fiecare litru de combustibil pe care îl vând, a spus RAC, prin ‘ menținerea prețurilor de la pompe ridicate artificial’.

Noua analiză a RAC Fuel Watch arată că retailerii le-au greșit șoferilor prin lipsa reflectării căderii enorme recente a prețului angro al combustibilului la pompe, iar conducătorii de mașini diesel suferă cel mai mult.

Teama este că retailerii nu pierd timp în ridicarea prețurilor la pompe din nou în ciuda faptului că nu există nicio justificare pentru a face asta.

Vorbind despre asta, purtătorul de cuvânt al RAC Simon Williams îndeamnă guvernul să se concentreze asupra retailerilor ca aceștia să se asigure că ‘reflectă mai departe economiile către șoferi’ și să se asigure că șoferii sunt tratați corect în piața actuală.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri