-0.1 C
București
miercuri, 1 februarie 2023

Bărbat prins la frontieră cu un permis de conducere despre care nu știa că e fals: „Voiam să muncesc în Germania!”

Publicat pe


Știri RomâniaPermis de conducere fals pentru muncă în Germania – Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Stânca au descoperit, în posesia unui bărbat cu cetăţenie română şi moldoveană, un premis de conducere ce s-a dovedit a fi fals.              

Luni, 4 iulie, în jurul orei 09.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieşi din România, un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 41 de ani, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania.

Permisele de conducere românești NU sunt valabile în Germania, dacă sunt obținute după șase luni de rezidență în această țară

La controlul de frontieră, cetăţeanul a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile din Polonia, având imprimată fotografia şi numele persoanei în cauză.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Totodată în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză nu este titular de permis de conducere eliberat de autorităţile din Polonia însă acesta este titular al unui permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova, având dreptul de a conduce fără restricţii.

Șoferul unui microbuz înmatriculat în Germania, prins la frontieră cu permis fals cumpărat cu 100 de euro din Rusia

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că nu avea cunoştinţă de faptul că permisul pe care îl deţine este fals, afirmând că l-a obţinut prin intermediul unei persoane din Polonia în scopul de a-l folosi la muncă în Germania.

Aceasta i-a facilitat parcurgerea unui program de conducere, în cadrul unei şcoli de şoferi în Polonia, în scopul preschimbării permisului de conducere moldovenesc recunoscut în spaţiul european doar pentru o perioadă de şase luni, cu un permis de conducere polonez. După aproximativ o lună, persoana i-a înmânat bărbatului în cauză documentele aferente şcolarizării şi noul permis de conducere, acesta din urmă plătindu-i suma de aproximativ 290 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Cel mai frumos cadou, un permis de conducere fals. Și un dosar penal

Sursa: Poliția de Frontieră. ZiarulRomanesc.de

Sursa: ziarulromanesc.de

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri