25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Beneficii financiare pentru o parte dintre părinții cu copii din UK

Publicat peMii de părinți pot beneficia de bani în plus pentru cheltuielile din vacanța de Paște, cu condiția să nu uite să aplice la timp, a transmis marți HM Revenue and Customs (HMRC), fiscul britanic.

Ajutorul pentru creșterea copiilor, neimpozabil, furnizează pentru mii de părinți care lucrează până la 500 de lire la fiecare trei luni (sau 1.000 de lire dacă au copii cu dizabilități), pe care familiile îi pot folosi în această perioadă pentru a acoperi costurile cu cluburile after-school, cluburile de vacanță, grădinițele și alte forme de îngrijire a copiilor în forme aprobate de stat.

Pentru fiecare 8 lire depozitate într-un cont online corespunzător acestui ajutor, Tax-Free Childcare, familiile primesc în plus de la stat încă 2 lire. Acești bani sunt destinați pentru copiii în vârstă de până la 11 ani, sau 17 ani dacă este vorba de copii cu dizabilități.

Circa 328.000 de părinți din UK care lucrează au beneficiat de Tax-Free Childcare în decembrie 2021, primind în total de la stat subvenții de 34 de milioane de lire pe care i-au putut folosi pentru cheltuielile cu îngrijirea copiilor.

Datele cele mai recente arată că în jur de 1,3 milioane de familii pot încasa acest beneficiu. Părinții și tutorii copiilor pot să verifice dacă sunt eligibili și să se înregistreze pentru primirea ajutorului aici.

Sunt o mulțime de cluburi de vacanță foarte bune și furnizori de servicii de îngrijire a copiilor care îi pot ajuta pe părinții care lucrează în perioada vacanței de Paște, iar Tax-Free Childcare este o ofertă care le poate reduce costurile. Îndemn familiile din UK să profite de acest sprijin și să se înscrie online pentru a beneficia de ea”, a declarat Helen Whately, oficial în Ministerul Finanțelor.

O familie care revendică acest beneficiu la fiecare trei luni poate câștiga până la 2.000 de lire pe an. Părinții sunt eligibili dacă au copii de până la 11 ani, încetând să fie eligibili la data de 1 septembrie de după ce copilul împlinește 11 ani. Dacă este vorba de copii cu dizabilități, ei pot primi până la 4.000 de lire pe an până ce împlinesc 17 ani. 

Altă condiție pentru eligibilitate este ca părinții să câștige sau să estimeze că vor câștiga cel puțin National Minimum Wage sau Living Wage pentru un program de lucru de 16 ore pe săptămână în medie, precum și să câștige (fiecare din părinți) sub 100.000 de lire pe an. Părinții nu trebuie să primească însă în paralel credite fiscale, Universal Credit sau vouchere pentru îngrijirea copiilor.

Conturile în care părinții depozitează bani pentru a primi restul de 20% de la guvern pot fi deschise în orice perioadă a anului, iar banii pot fi folosiți imediat. De exemplu, dacă părinții și tutorii au în grijă copii de vârstă școlară și vor să-și trimită copiii la un club de vacanță în perioada vacanțelor școlare, pot depozita bani în conturile respective pe tot parcursul anului. Aceasta înseamnă că pot eșalona costul cu îngrijirea copiilor, beneficiind de subvenția de 20% din suma depusă. Orice bani nefolosiți care se află în depozit pot fi retrași în orice moment.

Tax-Free Childcare este disponibil și pentru copiii preșcolari care merg la grădiniță, creșă sau la alți furnizori de servicii de îngrijire a copiilor. Familiile cu copii mici au deseori costuri mai mari de acoperit decât cele cu copii mai mari.

Și furnizorii de servicii de îngrijire a copiilor se pot înscrie pe site aici, pentru a primi plăți de la părinți și tutori prin intermediul acestui program.

Eva Iorga © 30.03.2022


Sursa: diasporaro.co.uk

Mai multe stiri

Ultimele Stiri