11.8 C
București
duminică, 26 martie 2023

Cancelarul anunță o schemă de reducere a facturilor de energie pentru afaceri

Publicat peUtilizatorii non-casnici de energie vor beneficia de o reducere de până la 6,97 lire sterline pe megawat oră (MWh) de gaz și 19,61 lire sterline pe MWh de energie electrică.

Companiile care plătesc mai puțin de 107 GBP per MWh pentru gaz și 302 GBP pe MWh pentru electricitate nu vor primi sprijin.

Va exista o reducere specială pentru unele companii care folosesc multă energie, bazate predominant în producție. Aceste întreprinderi vor primi o reducere maximă de unitate de 40,0 GBP/MWh pentru gaz și 89,1 GBP/MWh pentru electricitate.

„Prețurile cu ridicata ale energiei sunt în scădere și acum au revenit la nivelurile de chiar înainte de invazia Ucrainei de către Putin”, a declarat cancelarul, Jeremy Hunt.

„Dar pentru a oferi o asigurare împotriva riscului de creștere a prețurilor din nou, lansăm noua schemă de reducere a facturilor de energie, oferind întreprinderilor siguranța de care au nevoie să planifice în viitor.”

El a adăugat că este „îngrijorat” că scăderea prețurilor la energie nu este transmisă întreprinderilor, spunând că a scris autorității de reglementare Ofgem pentru a întreba dacă sunt necesare mai multe măsuri.

Potrivit estimărilor Trezoreriei, conform vechii scheme, un pub ar fi putut primi până la 3.100 de lire sterline pe lună ajutor, în funcție de utilizarea energiei. În cadrul noii scheme, același pub va primi 190 de lire sterline pe lună.

Planul a fost salutat de Confederația Industriei Britanice, care a spus că va „oferi un răgaz multor firme”.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri