20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Când încep noile greve la transportul public din Londra

Publicat peȘoferii de autobuz din centrul și sudul Londrei au programat o grevă timp de trei zile, considerând insuficientă oferta de creștere a salariilor făcută de angajatorul lor, operatorul de transport Arriva.

MyLondon scrie că prima grevă de 24 de ore va avea loc luni, 21 martie, iar următoarea grevă de 48 de ore este programată pentru 28 și 29 martie. Dacă între timp nu va avea loc niciun progres în negocierile salariale, vor fi programate și alte zile de grevă.

Circa 1.000 de șoferi angajați la depourile din Brixton, Croydon, Norwood și Thornton Heath vor lua parte la grevă, ceea ce va perturba circulația autobuzelor pentru navetiștii care folosesc liniile de transport public din aceste zone.

Șoferii, membri ai sindicatului Unite, au respins o ofertă de creștere salarială de 1,5% din partea Arriva, despre care spun că este în realitate „o tăiere mare de salarii, din moment ce inflația este acum de 7,8%”.

Oferta de majorare salarială făcută de Arriva este o insultă pentru șoferii de autobuze care au continuat să lucreze pe perioada pandemiei, riscând-și sănătatea, pentru a asigura că Londra continuă să funcționeze”, a comentat secretarul general al Unite, Sharon Graham.

Anterior au existat și alte conflicte tot din cauza negocierilor salariale cu Arriva, fiind implicați șoferii de la depourile Dartford și Grays, însă acestea s-au rezolvat, după ce lucrătorii au acceptat oferte mai bune de majorare.

Grevele vor provoca perturbări considerabile pentru pasagerii din Londra și Kent, dar este doar răspunderea Arriva, care a avut toate condițiile să facă o ofertă corectă, dar nu a făcut-o”, a spus John Murphy, reprezentant regional al aceluiași sindicat.

Pentru moment, replica purtătorului de cuvânt al Arriva a fost că „orice acord salarial trebuie să fie în limita posibilităților și să recunoască presiunile economice”, dar compania s-a declarat dispusă să negocieze în continuare.

Între timp, scrie PA Media, și weekendul 12-13 martie va fi marcat de greve ale membrilor sindicatului Rail, Maritime and Transport (RMT) care lucrează la curățenia trenurilor, respectiv conduc metroul londonez și trenurile din mai multe zone ale UK.

Lucrătorii de la curățenie angajați de contractorii de pe ruta feroviară West Coast Main Line și pentru operatorii de trenuri din Londra și South East vor face grevă din cauza condițiilor salariale.

Faptul că unii dintre membrii noștri sunt plătiți cu salariul minim și nu au dreptul la concediu medical este un scandal. Noi vom lupta contra condițiilor impuse de contractorii care refuză să-i plătească în mod corect. Astfel de contractori ar trebui să-și piardă contractele cu rețeaua feroviară națională, iar personalul să fie angajat direct de aceasta”, susține Mick Lynch, secretar general al RMT.

De asemenea, în weekend continuă seria de greve ale conductorilor de la metroul de noapte, prevăzute să aibă loc în fiecare vineri și sâmbătă până în luna iunie.

Și conductorii de pe TransPenine Express vor face grevă duminică din cauza salariilor, iar compania le-a recomandat călătorilor să nu-și programeze călătorii pe majoritatea rutelor și să consulte cu atenție orarul serviciilor de transport. Conductorii TPE vor face greve pe 20 și 27 martie, pe 3, 16, 17 și 30 aprilie, pe 1 mai și pe 4 și 5 iunie.

Matei Chivu © 12.03.2022


Sursa: diasporaro.co.uk

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri