5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Când vor fi distribuite voucherele pentru alimente destinate familiilor cu copii din UK

Publicat peMii de familii cu copii din UK vor primi vouchere pentru a cumpăra alimente în perioada vacanței din octombrie, de la jumătatea trimestrului școlar.

Household Support Fund, fondul de sprijinire a gospodăriilor, a primit o nouă rundă de finanțare de la guvern în valoare de £421 milioane, din care consiliile locale vor aloca, între altele, și aceste vouchere pentru alimente, destinate familiilor aflate în dificultate.

Voucherele, în valoare de £15, vor fi oferite numai familiilor cu venituri mici și care au copii, pentru a le ajuta să cumpere alimente în timpul vacanței școlare din octombrie. Consiliile locale vor contacta școlile din fiecare zonă, iar acestea vor distribui bonurile înainte de vacanță, notează National World.

De exemplu, Consiliul Local Sutton precizează pe site-ul său că pentru majoritatea familiilor eligibile, școlile vor emite vouchere automat, folosind informațiile pe care deja le au despre copiii înscriși pentru mesele gratuite oferite la școală. Prin urmare, nu este nevoie ca părinții sau tutorii să facă vreo cerere specială. Voucherele vor fi distribuite cu scopul ca toți elevii să aibă parte de suficiente alimente pe durata vacanțelor școlare.

Cele pentru vacanța din octombrie sunt în valoare de £15 pentru fiecare copil, cele pentru vacanța de Crăciun – de £30 pentru fiecare copil, iar cele pentru vacanța din februarie 2023 – £15. Voucherele din octombrie vor fi distribuite de școli până la 21 octombrie, cele dinainte de Crăciun până la 15 decembrie, iar cele din februarie, până la 10 februarie 2023. 

În schimb, același consiliu local precizează că pentru copiii care în prezent nu merg la școală (ori preșcolari, ori copiii care fac honeschooling), este necesar ca părinții sau tutorii să facă cerere specială, înainte de fiecare vacanță. Pentru vacanța din octombrie, cererile se primesc în perioada 30 septembrie – 17 octombrie, pentru vacanța de Crăciun în perioada 28 noiembrie – 12 decembrie, iar cele pentru vacanța din februarie 2023, între 23 ianuarie și 6 februarie.

Cele £421 milioane din Household Support Fund vor fi distribuite începând din octombrie și până în martie anul viitor, sub formă de numerar sau vouchere pentru plata facturilor, pentru alimente și produse de bază în gospodărie, fiind la latitudinea fiecărei primării cum selectează beneficiarii, cât și când le acordă sprijinul financiar și sub ce formă.

Noua rundă de finanțare, ca și precedentele, împarte banii în funcție de nivelul de trai al populației și de necesitățile consiliilor locale. Birmingham va primi cea mai mare parte din bani, £12,8 milioane, urmat de Kent, cu £11,1 milioane, Lancashire cu £9,7 milioane, Essex cu £9,4 milioane, Hampshire și Leeds cu câte £7,1 milioane. Cel mai puțin va primi consiliul local din Isles of Scilly – £11.130. City of London va primi £63.080, în schimb Tower Hamlets va primi £3 milioane, detaliază The Sun.

În cadrul precedentei runde de finanțare, unele consilii locale, ca de exemplu Bromsgrove și Redditch, au oferit în total până la £500 în numerar gratuit. Alte autorități au oferit vouchere, de pildă la Coventry. Unele consilii pot decide să distribuie ajutorul în mod automat, în timp ce în alte autorități trebuie făcută cerere.

Contactează-ți consiliul local ca să afli mai multe informații. Folosește instrumentul guvernamental online de localizare dacă nu știi de care consiliu aparții. 

Ioana Paraschiv © 04.09.2022


Sursa: diasporaro.co.uk

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri