4.4 C
București
vineri, 2 decembrie 2022

Câte locuri de muncă din domeniul turismului sunt încă disponibile în UK

Publicat peRedresarea economică a Marii Britanii post-Covid este strâns legată de numărul semnificativ de locuri de muncă vacante în sectorul turismului și al ospitalității. 

Potrivit unui raport publicat luni de Consiliul Mondial al Călătoriilor și Turismului (WTTC), 128.000 de locuri de muncă din acest sector sunt neocupate în UK, unul din 14 locuri de muncă rămânând vacant.

Cifrele din raport au arătat că industria hotelieră din UK a fost cea mai afectată de deficitul de personal, întrucât locurile de muncă neocupate au ajuns la 18%. Pe locul al doilea este industria de divertisment, cu 12% locuri vacante, și industria aviatică, cu 11%.

Călătoriile și turismul au contribuit cu aproape 235 de miliarde de lire la economie și au angajat aproape două milioane de persoane. Acum, când vin aici vizitatorii găsesc restaurante, hoteluri și locuri de divertisment fără personal, iar noi vom pierde acești călători și dolarii lor în favoarea altor țări”, a declarat Julia Simpson, directorul executiv al WTTC. 

Ea a pus această situație pe seama refuzului guvernului de a acorda vize temporare pentru lucrătorii din străinătate. 

„Marile branduri din turism nu pot înțelege de ce țările din Europa aduc din afară lucrători calificați, cum ar fi bucătarii, în timp ce Home Office nu aplică vizele flexibile pe bază de punctaj pe care le-a promis. Sectorul de turism a fost unul dintre cele mai afectate de pandemie, pierzând 50% din valoare, și are nevoie de măsuri guvernamentale acum”, susține Simpson.

Kurt Janson, directorul Alianței pentru Turism, a declarat la rândul său: „Guvernul trebuie să colaboreze cu industria de turism, pentru a dezvolta un plan de rezolvare a acestei probleme care să includă soluții creative, cum ar fi încheierea de acorduri cu țările europene privind programele de mobilitate pentru tineri, care să permită persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani să vină în UK ca să lucreze pentru o perioadă de până la doi ani.”

Comentând raportul, un purtător de cuvânt al Home Office a declarat pentru City AM că, în urma introducerii sistemului de vize bazat pe puncte, angajatorii pot acum să facă investiții pe termen lung în forța de muncă din UK, „în loc să se bazeze pe forța de muncă ieftină din străinătate”.

Multe roluri din sectorul turismului și al ospitalității – bucătari, piloți, echipaj de cabină, personal din catering și baruri – sunt eligibile în cadrul sistemului de vize bazat pe puncte. Firmele pot angaja lucrători prin intermediul sistemului de imigrație dacă aceștia îndeplinesc pragurile cerute pentru limba engleză și pentru salariu și sunt susținuți financiar de un sponsor înregistrat la Home Office”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Comentariul oficialului a fost făcute după ce industria aviatică a cerut guvernului să folosească o abordare mai practică atunci când aplică normele de imigrare post-Brexit, identificate ca fiind unul dintre principalele motive pentru lipsa forței de muncă din aeroporturi și companii aeriene.

„Avem această situație bizară, în care eu pot obține în UK vize pentru a aduce marocani care să vină să lucreze ca membri ai echipajului de cabină, în schimb nu pot obține vize pentru tineri portughezi, italieni sau slovaci”, a declarat șeful Ryanair, Michael O’Leary. 

Matei Chivu © 01.08.2022


Sursa: diasporaro.co.uk

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri