6 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Cazul Johnny Depp. De ce actorul a pierdut în UK dar a câștigat în SUA?

Publicat pe


Nu credem că v-a scăpat procesul celor doi actori celebri de la Hollywood. Johnny Depp a ieşit învingător săptămâna aceasta în procesul său foarte mediatizat intentat fostei soţii Amber Heard, asta chiar dacă juraţii au ajuns la concluzia că cele două vedete s-au defăimat reciproc prin intermediul presei.

După aproximativ 13 ore de dezbateri într-un tribunal de lângă Washington, juriul i-a dat dreptate lui Depp pentru toate cele trei motive ale procesul de defăimare, acordându-i despăgubiri de 15 milioane de dolari.

În mod clar, ei au considerat în unanimitate că Amber Heard, 36 de ani, a făcut declaraţii false descriindu-se ca victimă a violenţei domestice şi că a acţionat „rău intenţionată”. Juraţii – cinci bărbaţi şi două femei – au decis, de asemenea, că Johnny Depp a defăimat-o la rândul său pe Amber Heard, acordându-i o compensaţie financiară de 2 milioane de dolari.

Juraţii au răspuns afirmativ la întrebarea dacă titlul şi două fragmente dintr-un articol, publicat de Amber Heard în 2018 în Washington Post, conţineau remarci defăimătoare la adresa lui Johnny Depp.

Ea s-a descris în acest text ca fiind o victimă a violenţei sexuale şi domestice, însă fără a-şi numi fostul soţ. Estimând că acest articol i-a distrus reputaţia şi cariera, Johnny Depp şi-a dat în judecată fosta soţie, pretinzând despăgubiri de 50 de milioane de dolari.

Pentru mulți analiști, este o surpriză faptul că Depp a câștigat procesul de calomnie în instanțele americane, în timp ce – într-o speță similară – a pierdut în instanțele din Marea Britanie.

Astfel, în 2020, Johnny Depp a dat în judecată cotidianul The Sun care a scris despre el că ”și-a bătut soția”. În acel caz, un judecător britanic a concluzionat că o mare parte din abuzurile domestice pe care Heard le-a invocat au avut loc.

De aceea, victoria lui Depp în sistemul juridic din SUA, care stabilește un nivel mai ridicat pentru a dovedi calomnia unei personalități publice, a fost o surpriză pentru unii analiști juridici.

În mod tradițional, este mai ușor să câștigi un proces de calomnie în Marea Britanie, deoarece în acest sistem juridic pârâtul trebuie să dovedească adevărul afirmațiilor sale presupus defăimătoare, în timp ce în SUA, reclamantul este cel care trebuie să dovedească faptul că afirmațiile presupus defăimătoare au fost false.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri