4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022

Ce trebuie să faci dacă te califici însă nu ai primit încă ajutorul pentru factura la energie în UK

Publicat pePrima jumătate din plata de 650 de lire ca ajutor pentru plata facturii la energie și pentru susținerea gospodăriilor afectate de creșterea costului vieții ar fi trebuit să ajungă până acum în conturile bancare a milioane de persoane eligibile din întreaga țară, însă unele gospodării nu au primit încă banii.

Ministerul Muncii (DWP) declarase anterior că majoritatea celor eligibili ar fi trebuit să primească prima tranșă de 326 de lire până la 31 iulie, dar a avertizat că ar putea apărea „posibile întârzieri într-o minoritate de cazuri”.

Dacă nu ai primit încă prima jumătate din plata de 650 de lire, DWP a emis acum un comunicat în care explică ce trebuie să faci. Dacă știi că ar fi trebuit să primești cele 326 de lire, dar nu le vezi în contul tău bancar, poți raporta întârzierea plății prin intermediul site-ului Gov.uk aici. Trebuie să ai la îndemână doar numărul tău de National Insurance. Dacă l-ai pierdut, poți verifica aici cum poți regăsi un număr pierdut de National Insurance.

Majoritatea persoanelor eligibile ar fi trebuit să primească plata de 326 de lire până la sfârșitul lunii iulie. Înainte de a raporta o plată lipsă, verificați contul bancar, contul societății de construcții sau al uniunii de credit de care aparțineți, sau chitanța voucherului Payment Exception Service. Plata va fi efectuată separat de alte ajutoare sociale la care aveți dreptul.”

Plata de 650 de lire se acordă pentru mai mult de opt milioane de gospodării care solicită ajutoare sociale condiționate de niveul veniturilor. Printre ajutoarele care dau dreptul la plata de 650 de lire ca ajutor pentru plata facturii la energie și susținerea gospodăriilor afectate de creșterea costului vieții se numără: Child Tax Credit, Jobseeker’s Allowance,  Employment and Support Allowance, Income Support, Pension Credit, Universal Credit, Working Tax Credit.

Cei care primesc Universal Credit, Employment and Support Allowance și Jobseeker’s Allowance condiționate de nivelul veniturilor, Income Support și Pension Credit au început să primească prima jumătate, în valoare de 326 de lire, începând cu 14 iulie. A doua tranșă, de 324 de lire, va fi trimisă gospodăriilor eligibile în luna octombrie. Cei care primesc Tax Credit vor primi prima plată puțin mai târziu, cu prima tranșă în toamnă, iar a doua în iarnă.

Plățile sunt emise automat către gospodăriile eligibile. Acestea nu sunt impozabile și nu vor afecta ajutoarele sociale sau creditele fiscale pe care le primești.

DWP a enumerat trei motive pentru care s-ar putea să nu fi primit încă banii:

  • Aștepți o decizie cu privire la cererea ta de ajutoare sociale. Dacă ești eligibil, vei primi plata în mod automat mai târziu.
  • Plata nu este încă scadentă pentru ajutorul sociale de care beneficiezi; de exemplu, dacă primiți Tax Credit, nu vei primi prima plată până în toamnă.
  • Nu ești eligibil: pentru a primi cele 326 de lire, trebuie să fi avut dreptul fie la o plată de Universal Credit pentru o perioadă de evaluare care s-a încheiat în perioada 26 aprilie – 25 mai, fie să fi avut dreptul la o plată de Employment and Support Allowance sau Jobseeker’s Allowance condiționate de nivelul veniturilor, Income Support sau Pension Credit pentru orice zi din aceeași perioadă.

Ioana Paraschiv © 03.08.2022


Sursa: diasporaro.co.uk

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri