30 C
București
duminică, 3 iulie 2022

Comisia Europeană vrea să taie fondurile Ungariei: „Încălcări ale statului de drept”

Publicat pe


La scurt timp după ce Viktor Orban a câștigat alegerile, Comisia Europeană ia măsuri împotriva Ungariei, pentru „posibile încălcări ale statului de drept”. Acuzația care se aduce este „corupția extinsă”.

Comisia Europeană ia măsuri împotriva Ungariei

Ungaria a devenit prima țară care se confruntă cu reduceri de finanțare ale UE din cauza posibilelor încălcări ale statului de drept. Președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, a anunțat marți în Parlamentul European de la Strasbourg că va face primul pas în așa-numitul mecanism al statului de drept. Comisia UE a informat marți autoritățile maghiare despre acest lucru, scrie politico.eu.

Comisia Europeană ia măsuri împotriva Ungariei

„În Ungaria, am spus foarte clar, problema este corupția”, a spus von der Leyen. „În prezent, nu este posibil să găsim un numitor comun”. Von der Leyen a primit aplauze pentru anunțul ei în Parlament. Pentru ca Ungaria să aibă efectiv tăiate fondurile UE, pasul final necesită în continuare aprobarea a cel puțin 15 dintre statele UE cu 65 la sută din populația UE. Înainte de aceasta, Budapesta are mai multe oportunități de a comenta acuzațiile.

Așa-numitul mecanism al statului de drept al UE este în vigoare de la începutul anului 2021. Scopul său este de a se asigura că încălcările statului de drept, cum ar fi separarea puterilor, nu mai rămân nepedepsite dacă amenință că vor folosi abuziv fondurile UE.

Alegeri în Ungaria, Viktor Orbán a câștigat detașat: ”Am înregistrat o victorie uriaşă”

La scurt timp după victoria electorală a lui Viktor Orban

Prim-ministrul Ungariei Viktor Orban tocmai a câștigat alegerile, spre nemulțumirea conducerii actuale a Uniunii Europene și a multor lideri europeni aliniați Bruxellesului. Partidul lui Orban, Fidesz a câștigat în mod clar alegerile parlamentare duminică. A primit 53 la sută din voturi și, astfel, și-a asigurat o majoritate de două treimi în parlament, pentru a patra oară consecutiv.

surse: politico.eu , ziarulromanesc.atSursa: ziarulromanesc.at

Mai multe stiri

Ultimele Stiri