12.7 C
București
luni, 27 martie 2023

Concurs de proiecte cu premii de £100.000 pentru firmele mici și lucrătorii self-employed din UK

Publicat peGuvernul oferă un fond de premii de un milion de lire pentru a stimula companiile mici și lucrătorii pe cont propriu să vină cu idei inovative menite să amelioreze sănătatea la locul de muncă.

Companiile și lucrătorii vor primi finanțări în valoare până la £100.000 dacă pot contribui la rezolvarea creativă a problemelor așa-numite de sănătate ocupațională, adică acelea referitoare la menținerea sănătății și a bunăstării personalului la locul de muncă sau la biroul de acasă.

Ofertanții câștigători vor primi până la £100.000 pentru a-și realiza proiectele propuse, după data de 19 mai, guvernul fiind în căutarea unor soluții care pot fi aplicate pentru a asigura un acces mai bun la serviciile de sănătate ocupațională pentru IMM-uri și lucrătorii independenți. Ofertanții sunt încurajați să demonstreze, de pildă, cum ar putea valorifica tehnologii precum inteligența artificială sau colectarea de date, pentru a obține rezultate mai bune în materie de protejare a sănătății lucrătorilor.

Furnizarea unor servicii de sănătate mai bune ajută angajatorii să aibă grijă de forța lor de muncă, ceea ce înseamnă că mai mulți dintre aceștia au șanse să rămână la job, în loc să-și ia concediu medical sau să demisioneze. „Companiile mai mari au adesea un acces mai bun la serviciile de sănătate ocupațională, dar pentru companiile mai mici și pentru lucrătorii independenți, lipsa de sprijin de care au nevoie oamenii poate duce la creșterea numărului de persoane care devin inactive din punct de vedere economic”, a explicat comunicatul guvernului.

Sănătatea ocupațională („occupational health” – OH) este un domeniu de activitate în domeniul sănătății publice care are ca scop promovarea și menținerea unui grad ridicat de sănătate fizică, mentală și socială a lucrătorilor din toate domeniile.

Proiectele pot fi depuse de cei care lucrează pe cont propriu sau împreună cu alți colegi din companii, organizații de cercetare, tehnologie sau din sectorul serviciilor. Conform guvernului, cerințele pentru proiecte sunt următoarele: 

  • să descopere modalități noi și inovatoare pentru ca personalul din companii și cei care desfășoară activități independente să aibă un acces mai bun pe piața serviciilor de sănătate ocupațională, care sprijină oamenii să rămână în câmpul muncii
  • să descopere modalități noi și inovatoare prin care piața serviciilor de sănătate ocupațională să poată răspunde mai bine cererii din partea angajaților
  • să ofere inovații care pot fi extinse la scară largă în companii, cu impact pe piața de sănătate ocupațională prin noi servicii și o mai bună utilizare a tehnologiei.

Concursul este un proiect comun al Ministerului Muncii (DWP) și al Ministerului Sănătății (DHSC), în colaborare cu Innovate UK. Concursul va fi deschis pentru aplicații începând cu 30 ianuarie și se va desfășura până la 15 martie.

Ne petrecem atât de mult timp din viață la locul de muncă și este imperativ ca angajatorii să ne poată oferi sprijinul de care avem nevoie pentru a ne menține sănătatea fizică și mentală. Prin lansarea noului nostru fond de un milion de lire, aștept cu nerăbdare să văd soluții inovatoare și viabile pentru a ajuta IMM-urile să ofere ceea ce este mai bun pentru angajații lor, creând medii de lucru mai sănătoase și orientate spre bunăstare, care vor stimula creșterea economică și vor îmbunătăți viața profesională a oamenilor”, a declarat secretarul de stat pentru persoanele cu dizabilități, sănătate și muncă, Tom Pursglove.

Finanțarea va fi oferită sub forma unei inițiative de cercetare pentru companiile mici, gestionată de Innovate UK.

Pentru mai multe detalii despre Fund to Stimulate Innovation, cum se numește finanțarea oferită, și despre modul de aplicare intră aici. Specificațiile complete ale fondului pot fi găsite aici.

Sofia Neagu © 31.01.2023 


Sursa: diasporaro.co.uk

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri