1.9 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Covid: Trei milioane de adulți din Marea Britanie încă nevaccinați

Publicat peAproape trei milioane de adulți din Anglia rămân nevaccinați împotriva Covid, conform ultimelor cifre.

Alte 2,7 milioane de oameni au primit o singură doză, crescând riscul de îmbolnăvire gravă din cauza contractării virusului.

Datele au fost compilate ca parte a unui raport al Comitetului de Conturi Publice, care a îndemnat NHS să își dubleze eforturile pentru a ajunge la cei nevaccinati pe măsură ce numărul cazurilor de Covid crește.

Dame Meg Hillier, președintele Comitetului de Conturi Publice, a declarat: „Departamentul și NHS England trebuie să se bazeze pe succesele inițiale ale programului de vaccinare și să dubleze eforturile pentru a ajunge la persoanele nevaccinate și care prezintă un risc mai mare de a fi spitalizate sau de a muri ca urmare a incfecției cu virusul Covid-19.

„În ciuda muncii până în prezent, ratele scăzute de vaccinare persistă în multe grupuri vulnerabile și sunt necesare abordări noi.”

Raportul afirmă că „nu este încă clar” cum NHS Anglia „va atinge echilibrul potrivit” între creșterea ratelor de vaccinare și serviciile limitate disponibile pentru a face acest lucru.

Femeile însărcinate sunt unul dintre grupurile cu cel mai scăzut grad de vaccinare. Doar 58% dintre femeile însărcinate primiseră două doze în februarie 2022.

Raportul notează, de asemenea, că persoanele cu origine africană britanice și pakistaneze au avut, de asemenea, mai puțin de jumătate șansa să-și fi făcut boosters în comparație cu cei de origine britanică albă, în ciuda faptului că erau mai vulnerabile.

Cifrele apar pe măsură ce ratele de infectare cu virusul Covid cresc în toată țara, cu 2,7 milioane de persoane din gospodării private estimate că au contactat virusul săptămâna trecută.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri