3.8 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Creșteri record la facturile la apă din UK

Publicat peApa este ultima care are parte de o majorare record a prețului, iar facturile la apă urmează să aibă parte de cea mai mare creștere din 2005 până în luna Aprilie.

Water UK, organul care reprezintă industria apei, a confirmat ca facturile vor crește în medie cu 31£, făcând ca o factură standard la apă să fie de 448£ pe an. Asta înseamnă 60p în plus în fiecare săptămână.

În timp ce facturile vor varia de la companie la companie, Water UK, a spus că clienții se pot aștepta să plătească în medie în jur de 1.23£ pe zi, crescând cu 8p pe zi în comparație cu anul trecut.

Consiliul Consumatorilor pentru Apă (CCW), vocea independentă a consumatorilor de apă, a avertizat că această creștere ar putea fi picătura care umple paharul pentru unul din cinci clienți care deja se chinuie să plătească facturile. Cu toate acestea, Water UK a spus că această creștere va rămâne totuși sub nivelul inflației.

Water UK a susținut că în termeni reali facturile standard la apă vor continua o decădere de zece ani prin creșterea cu mai puțin decât inflația. Totuși, Directorul de Politici al Water UK, Stuart Colville a recunoscut impactul dur al acestor majorări spunând: ‘ Cu o creștere medie în jur de 60p pe săptămână, majoritatea clienților vor avea parte din nou de o creștere sub inflație a facturilor de apă. Cu toate acestea, știm că orice majorare nu este binevenită, mai ales în acest moment.’

Majorarea cu 7.5% a facturilor la apă va fi mai mică decât cele care fac ravagii în domeniul utilităților. Pragul la energie urmează să crească cu 20% în Aprilie, în timp ce clienții companiilor de telefonie mobilă și internet urmează să se confrunte cu o creștere a facturilor de 14%.

Companiile de apă au crescut nivelul lor de susținere pentru clienții cu venituri mici și vulnerabili cu peste 200 milioane de £. Peste 1 milion de gospodării primesc deja ajutor la facturile de apă, iar Water UK spune că acest număr va fi majorat la 1.2 milioane în lunile următoare.

Sursa: www.angliamea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri