28.8 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

Cu câte procente au crescut chiriile din UK, mai precis în zona ta

Publicat peLocatarii din Londra, West Midlands și Yorkshire și Humber se confruntă cu creșteri semnificative ale chiriilor, conform datelor oficiale. Biroul pentru Statistică Națională (ONS) a raportat o creștere a chiriilor cu 5,3% în ultimele 12 luni până în iulie anul acesta.

Aceasta este cea mai mare creștere procentuală anuală de când au început înregistrările în ianuarie 2016. ONS a subliniat că rata anuală a inflației chiriilor a început să crească în a doua jumătate a anului 2021. Toate regiunile, cu excepția Londrei, au văzut creșteri. Cu toate acestea, până în 2022, fiecare regiune, inclusiv Londra, a înregistrat o creștere a chiriilor, care a persistat până la începutul anului 2023.

În ultimele 12 luni până în iulie anul acesta, prețurile chiriilor în Marea Britanie (excluzând Londra) au crescut cu 5,2%, o creștere ușoară față de 5,1% în ultimele 12 luni până în iunie 2023. În contrast, chiriile din Londra au crescut la un ritm mai rapid, cu o creștere de 5,5% în ultimele 12 luni până în iulie anul acesta, de la 5,3% în ultimele 12 luni până în iunie 2023. Aceasta este cea mai mare creștere procentuală anuală de când datele specifice Londrei au început în ianuarie 2006.

Cu o populație a Angliei și Țării Galilor apropiindu-se de 60 de milioane (conform cifrelor ONS din 2021), aproximativ nouă milioane locuiesc în Londra. Cu toate acestea, chiriile private din Londra reprezintă aproape o treime din cheltuielile de închiriere, subliniind cererea mare de proprietăți de închiriat în oraș. Această cerere, combinată cu o lipsă de locuințe disponibile pentru închiriere, a contribuit la creșterea chiriilor.

O cercetare separată realizată de Goodlord indică faptul că costul mediu al chiriei în Anglia a atins un record de £1,367 pe lună pe proprietate. În Londra, această medie a crescut la £1,986 pe lună.

Creșterea prețurilor este atribuită studenților care caută locuințe pentru noul semestru universitar. Aimee North de la ONS a comentat despre creșterea record a chiriei din Marea Britanie și a evidențiat creșterea abruptă a prețurilor chiriilor din Londra de când au început înregistrările în 2006. Nord-Estul a înregistrat cea mai mică inflație anuală.

Datele ONS au dezvăluit, de asemenea, că și alte regiuni din Anglia, cum ar fi West Midlands și Yorkshire și Humber, au avut o inflație anuală ridicată a chiriei de 5,5%. În contrast, regiunea cu cea mai mică creștere procentuală a fost Nord-Estul, cu 4,6%.

Harriet Scanlan, de la agenția imobiliară Antony Roberts, a menționat problema continuă de cerere și ofertă de pe piața de închirieri. Datorită concurenței intense, ea a sfătuit potențialii chiriași să fie proactivi și să acționeze rapid atunci când proprietățile potrivite devin disponibile.

Sofia Neagu © 16.08.2023
Sursa: diasporaro.co.uk

Mai multe stiri

Ultimele Stiri