1.5 C
București
luni, 5 decembrie 2022

Cum poți pierde dreptul la ajutoare sociale după o singură noapte de spitalizare în UK

Publicat peMinisterul Muncii poate opri plata ajutoarelor sociale sau a pensiei de stat sau a prestațiilor pentru cei care nu raportează imediat orice interval de ședere într-un spital, un centru de reabilitare sau un cămin pentru adulți.

Peste 20 de milioane de locuitori din UK încasează ajutoare sau pensii de stat de la Ministerul Muncii (DWP). Unele din acestea, cum ar fi Universal Credit, îi susțin pe cei care nu au un loc de muncă sau au venituri mici. Altele, cum sunt ajutoarele pentru persoanele cu handicap, de exemplu Personal Independence Payment, ajută oamenii să suporte costurile suplimentare ale traiului cu o boală cronică.

Există însă mai multe situații când cei de la DWP pot reduce, întrerupe sau chiar opri plățile, cum este de pildă cazul când cineva pleacă în străinătate pentru mai mult de patru săptămâni fără a-i informa. Plățile pot fi oprite și în cazul unei internări în spital, chiar și pentru o singură noapte, fără a informa biroul din minister care se ocupă de ajutoarele respective, informează Daily Record.

DWP a oferit îndrumări cu privire la ceea ce trebuie să facă oamenii dacă sunt internați în spital și de aceea vor fi nevoiți să lipsească de la o programare la Jobcentre Plus. „Plata sprijinului financiar poate fi oprită sau redusă dacă nu raportați o internare în spital”, precizează ministerul. Raportarea se face către biroul exact care răspunde de un anumit ajutor, astfel încât dacă primești mai multe beneficii sociale, trebuie să raportezi către mai multe birouri.

Ghidul DWP spune că trebuie să anunți biroul care îți plătește ajutorul cât mai curând posibil dacă:

  • stai la spital pentru o noapte sau mai mult
  • te internezi într-un cămin de îngrijire pentru adulți sau într-un centru de reabilitare timp de o noapte sau mai mult
  • vei lipsi de la o programare la Jobcentre Plus pentru că ești în spital sau ai o programare la medic.

DWP are nevoie de următoarele informații: numele complet, data nașterii, numărul de National Insurance, precum și datele partenerului, dacă încasezi ajutorul împreună cu el/ea.

Dacă nu poți contacta singur biroul unde trebuie să te adresezi, DWP adaugă că un prieten sau o rudă poate suna în locul tău. Dacă în schimb suni tu în numele unui prieten sau al cuiva din familie, trebuie să dai și numele și datele de contact ale acestuia.

Dacă te internezi în spital, trebuie să dai date despre șederea în spital, incluzând:

  • data exactă la care ai avut internarea în spital
  • data exactă la care ai părăsit spitalul
  • numele spitalului în care te-ai internat
  • numele secției în care te-ai internat, dacă îl știi
  • dacă te-ai mutat de la un spital la altul
  • orice altă internare în ultimele 28 de zile
  • locul unde ai fost externat, de exemplu la domiciliu sau la un cămin de îngrijire.

Pentru cine primește Universal Credit, recomandarea DWP este să raporteze o ședere în spital de 24 de ore sau mai mult folosind contul online personal de Universal Credit sau să contacteze linia de asistență telefonică pentru Universal Credit.

Cine primește State Pension, Pension Credit sau Attendance Allowance trebuie să sune la linia de asistență telefonică pentru Pension Service (sau la linia de asistență pentru Attendance Allowance dacă primești numai acest ajutor). Pentru ajutoarele de dizabilitate trebuie sunat la Disability Service Centre, iar pentru toate ajutoarele legate de șomaj trebuie sunat la Jobcentre Plus.

De asemenea, trebuie să anunți consiliul local despre orice ședere la spital, dacă încasezi Housing Benefit. Dacă ai un copil care se internează într-un spital sau într-un cămin (residential care) timp de mai mult de 12 săptămâni, trebuie să anunți Child Benefit Office. 

Dacă încasezi Carer’s Allowance sau Bereavement Allowance și ai trecut printr-o internare, trebuie să suni la linia de asistență pentru fiecare dintre aceste ajutoare.

Toate numerele de telefon necesare le poți găsi aici.

Eva Iorga © 30.09.2022


Sursa: diasporaro.co.uk

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri