7.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Cum să-ți cumperi casă în UK – ghid complet

Publicat pe


Cumpărarea unei locuințe poate fi o aventură plină de provocări, mai ales dacă ești la prima experiență de acest gen și nu ești informat suficient. În cele ce urmează te vom ghida, pas cu pas, ca să știi exact la ce să aștepți când cumperi o casă în UK.

De obicei întregul proces durează în medie 6 luni: aproximativ 20-90 zile să găsești casa potrivită gusturilor și bugetului personal. 15-30 zile să primești mortgage-ul (creditul ipotecar). 20-30 zile să găsești avocatul care să coordoneze tranzacția și să intermedieze schimbul de contracte. 10-30 zile să finalizezi cumpărarea și să primești cheile locuinței.

Iată ce informații poți afla în articolul de față: (dacă apeși pe oricare dintre subtitlurile de mai jos vei fi redirecționat la capitolul respectiv, fără a mai fi nevoie să citești articolul întreg).

Tipuri de locuințe

Mai întâi gândește-te bine ce fel de proprietate imobiliară și care zonă din UK te interesează. Află cât mai multe despre localitatea sau cartierul respectiv. Ține cont de amenajările și facilitățile locale, de rețelele de transport, de școli și spațiile verzi, precum și de valoarea impozitelor locale.

Poți opta pentru achiziționarea unui teren pe care să-ți construiești ulterior casa de la zero. Însă varianta aceasta implică, de cele mai multe ori, costuri mai mari, mai mult timp și mai multă energie decât dacă alegi să cumperi o casă în UK deja construită.

Oricare ar fi decizia ta, înainte de a efectua o tranzacție imobiliară, e important să ai în vedere că în Anglia există două categorii distincte de proprietăți imobiliare:

Freehold

Când achiziționezi o proprietate freehold, ca proprietar vei deține atât casa cât și terenul pe care este amplasat imobilul. E situația ideală când ești în situația să cumperi casă în UK.

Există, de asemenea, și varianta de shared freehold – când co-proprietarii unui bloc de apartamente private stăpânesc în comun terenul pe care acesta este amplasat.

Leasehold

Când cumperi o proprietate leasehold, ca proprietar vei deține doar casa. Vei plăti chirie pe terenul pe care este amplasat imobilul, pentru că terenul aparține unui alt proprietar.

De obicei, acest tip de închiriere a terenului se face în baza unui contract pe o durată de 99 de ani (chiar și 999 de ani, în unele cazuri).

Cu cât perioada de închiriere este mai scurtă, cu atât valoarea proprietății este mai mică. Așadar când vrei să cumperi o proprietate imobiliară de tip leasehold, e important să ții cont de termenul de închiriere a terenului pe care aceasta este amplasată, și de câți ani au mai rămas din termenul respectiv.

Dacă au rămas, să zicem, mai puțin de 80 de ani, costul extinderii contractului de închiriere a terenului va fi mai mare. În unele cazuri, leaseholder-ul (deținătorul unui leasehold) poate cumpăra ani suplimentari pentru contractul de închiriere de la…Sursa: diasporaro.co.uk

Mai multe stiri

Ultimele Stiri