16.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Cursuri gratuite de dezvoltare profesională pentru tinerii din Londra

Publicat peTinerii români din Londra cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani pot participa la un program gratuit de dezvoltare personală și profesională, menit să le ofere oportunitatea de a-și dezvolta abilități necesare pentru viață și orientarea în carieră.

Participanții la programul HeadStart Action, organizat de școala românească AlexZ Educational din Londra, vor beneficia de sesiuni de mentorat, ateliere de dezvoltare profesională și vor avea posibilitatea să creeze un eveniment sau o campanie legate de o cauză socială aleasă de ei. 

Proiectul se întinde pe o perioadă de 16 săptămâni, la finalul cărora tinerii vor avea posibilitatea să întâlnească angajatori de renume, să petreacă o zi la sediile lor, să facă voluntariat sau un stagiu de practică fie ca voluntari, fie ca angajați. Cei peste 16 ani vor putea să aplice pentru un loc de muncă.

HeadStart este un program de dezvoltare personală și socială concentrat geografic și demografic, susținut de primarul Londrei și de GLA (Greater London Authority). Programul sprijină tinerii să dobândească abilități de angajare („employability skills”), sprijinindu-i să rămână în sistemul de învățământ și să lucreze pentru a se îndrepta spre o carieră pe care doresc să o urmeze. 

Tinerii vizați de proiectul AlexZ Educational sunt cei cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani care locuiesc și/sau studiază în Londra (cu prioritate cei din Harrow). Înscrierea la program le dă posibilitatea să participe la sesiuni gratuite de formare și mentorat și de să dezvolte un proiect de acțiune socială centrat pe modalități de susținere a unei cauze sociale la care țin. Prin intermediul programului, tinerii vor avea ocazia să-și descopere posibile drumuri de carieră și să-și dezvolte abilități care îi vor pregăti pentru aceasta.

Proiectul este sponsorizat de Mayor of London Trust, fundația municipalității londoneze, și de organizația London Youth.

Linkul de completare a chestionarului pentru înscrieri este aici, iar data limită pentru înscriere este 31 ianuarie. Dacă vrei să aplici, trebuie să poți răspunde afirmativ la întrebarea dacă poți să te deplasezi în Harrow ca să participi la program.

Potrivit London Youth, HeadStart Action este un program care se adresează în general tinerilor marginalizați din capitală cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, care nu sunt sau riscă să devină NEET (Not in Education, Employment, or Training – tineri care nici nu sunt la școală, nici nu lucrează și nici nu se pregătesc pentru o meserie) și care au nevoie de mai mult sprijin.

Pe parcursul anilor 2020-2021, London Youth, în parteneriat cu Primăria Londrei și cu departamentul municipal care se ocupă de măsuri de reducere a infracțiunilor violente, a lucrat cu zece organizații comunitare de tineret, oferind programe HeadStart Action pentru 300 de tineri din districtele londoneze Southwark, Brent, Hackney, Tower Hamlets, Croydon, Lewisham, Lambeth și Waltham Forest.

Conform Primăriei Londrei, HeadStart Action a avut ediția pilot în 2018 în Southwark, iar până în prezent, 100% dintre tinerii care au participat la acea ediție și care erau în pericol să-și abandoneze studiile au rămas pe mai departe cuprinși într-o formă de învățământ.

Pornind de la programul existent, London Youth promite să dezvolte o ofertă coerentă de inserție profesională pentru toți participanții, permițând în același timp organizațiilor locale de tineret să sprijine în mod eficient tinerii din comunitățile lor. 

Teofil Ștefănescu © 27.01.2023


Sursa: diasporaro.co.uk

Mai multe stiri

Ultimele Stiri