17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

De bine. În România nu se mai intră cu formular digital

Publicat peGuvernul de la București a aprobat în această dimineață o ordonanţă de urgenţă privind abrogarea Formularului de Localizare a Pasagerului (PLF), relatează presa română. Măsura, venită în contextul în care s-au abrogate majoritatea măsurilor anti-Covid, va facilita intrarea în țară a călătorilor din străinătate.

De reținut totuși că Formularul PLF va mai fi obligatoriu pe teritoriul altor state  și, de aceea, cetățenii români care călătoresc în alte țări trebuie să verifice dacă statele în care merg sau pe care le tranzitează solicită completarea acestui formular.

Începând din 20 decembrie 2021, orice persoană care intra în România avea obligația să completeze un formular digital de localizare a pasagerului (PLF). Asta pentru a se putea identifica unde este persoana, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă şi contactată.

Formularul trebuia completat de orice persoană care intră în țară, cu 24 de ore înainte de a ajunge la punctul de trecere a frontierei. Cetățenii români îl puteau completa în vamă sau în maximum 24 de ore de la intrarea în țară.

Persoanele care nu completau formularul riscau să plătească o amendă de 5000 de lei, adică circa 1000 de lire sterline.

Decizia a cauzat mai multe situații neplăcute, numeroși turiști străini sau români din afara granițelor având probleme la intrarea în țară, deoarece formularul era greu de completat, necesitând introducerea a numeroase informații și date.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri