2.4 C
București
joi, 2 februarie 2023

Economia Marii Britanii scade între aprilie și iunie!

Publicat pe


Economia Marii Britanii a scăzut între aprilie și iunie, arată cifrele oficiale. Economia s-a contractat cu 0,1% în al doilea trimestru al anului, a anunţat Oficiul Naţional de Statistică (ONS).

Rezultatul este în comparație cu primele trei luni ale acestui an, când produsul intern brut (PIB) – care măsoară activitatea economică – a crescut.

Banca Angliei a estimat că Regatul Unit va intra în recesiune spre sfârșitul acestui an, iar declinul va dura tot anul viitor.

Pe lângă publicarea cifrelor pentru al doilea trimestru, ONS a anunțat și că economia s-a micșorat cu 0,6% în iunie, din cauza sărbătorii suplimentare pentru a sărbători Jubileul de platină al Reginei.

Cu toate acestea, această cifră a fost mult mai bună decât scăderea de 1,3% prezisă de economiști. ONS a spus că, în timp ce Bank Holiday a avut un impact asupra PIB-ului lunar, a avut „un impact redus” asupra cifrei trimestriale.

Comentând contracția de 0,1% dintre aprilie și iunie, ONS a spus că cel mai mare contributor au făcut parte din „activitățile de sănătate umană și asistență socială”, deoarece testele Covid și programele de urmărire și vaccinare au fost eliminate.

Cu toate acestea, domeniile precum turismul, barurile și divertismentul au înregistrat o creștere puternică.

„Sănătatea a fost cel mai mare motiv pentru care economia s-a contractat, deoarece atât programele de testare, cât și programele de urmărire și vaccinuri au fost anulate, în timp ce mulți retaileri au avut, de asemenea, un trimestru dificil”, a declarat Darren Morgan, director de statistică economică la ONS.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri