0.1 C
București
vineri, 3 februarie 2023

Familiile dintr-o zonă a Londrei pot încasa £455 / săptămână dacă iau copii în grijă

Publicat peLocuitorii din mai multe zone ale Londrei ar putea fi scutiți de „council tax” dacă primesc copii în regim de asistență maternală (foster), după exemplul primelor districte unde se practică deja această facilitate.

Consiliul local din Newham urmează să voteze această propunere în următoarele zile, pe urmele altor autorități locale din Londra, cum ar fi Southwark Council și Islington Council.

Consiliul din Newham plătește deja îngrijitorilor sute de lire sterline pe săptămână (a se vedea cifrele de mai jos), dar a dezvăluit noi planuri pentru a încerca să mențină localnicii la locul de muncă pentru mai mult timp și să stimuleze recrutarea.

Ideea de a face ca părinții adoptivi să fie scutiți de taxa de consiliu va călca pe urmele altor autorități locale din Londra, cum ar fi Southwark Council și Islington Council. Pentru cei din Newham este o încercare de a stimula localnicii să ia în grijă copii pentru a ușura astfel presiunea financiară asupra autorităților locale, astfel încât acestea să nu mai fie nevoite să cheltuiască bani cu agențiile private costisitoare pentru copiii aflați în îngrijire, explică MyLondon.

Consiliul Newham speră astfel că mai multe persoane se vor înscrie pentru a deveni asistenți maternali, precum și ca actualii părinți adoptivi care lucrează pentru o agenție independentă de foster (IFA) să să devină în schimb îngrijitori interni, adică asistenți maternali care preiau copilul la domiciliul lor. Diferența de preț în ceea ce privește costurile de plată săptămânale pentru copii a fost prezentată într-un document al consiliului, în care se spune: „Costurile săptămânale de plasament pentru copiii dintr-o IFA sunt de £994 pe săptămână, în timp ce pentru cei cu îngrijitori interni sunt de £665.”

Asistenții maternali din Newham pot câștiga până la £455 pe săptămână pentru un copil, depinzând de nivelul de experiență pe care îl are îngrijitorul și de vârsta copilului.

Cei care sunt aprobați inițial de către comisia de plasament în foster din Newham sunt incluși în Tier 1, primul nivel. Un îngrijitor de copii în regim de foster inclus în nivelul 1 are un salariu săptămânal de £290 (pentru copii de 0-4 ani), £301 (5-10 ani), £380 (11-15 ani) sau £400 (16-18 ani).

Îngrijitorii de nivel 1 au la dispoziție un an pentru a-și completa portofoliul de formare a standardelor de practică, Training Standards Development Portfolio. Odată ce acesta este aprobat și semnat de către managerii lor, aceștia trec la nivelul 2, unde salariul este ceva mai mare. Îngrijitorii de nivel 2 au un salariu săptămânal de £335 (pentru copii de 0-4 ani), £346 (5-10 ani), £435 (11-15 ani) sau £455 (16-18 ani).

Consiliul local din Newham a înregistrat o scădere a numărului de părinți adoptivi, din cauza lipsei de investiții pe termen lung, precum și a pandemiei, care a dus la abandonarea rolului lor de către mulți îngrijitori.

Dacă nu creștem oferta de îngrijitori interni, costul de plasament al copiilor va continua să crească, creând presiuni bugetare suplimentare, întrucât tot mai mulți copii vor trebui plasați la furnizori externi, inclusiv la agențiile de tip IFA. Pentru fiecare copil pe care îl plasăm la un îngrijitor intern, economisim în medie £329 pe săptămână, așadar este important ca oferta pentru îngrijitorii noștri locali să fie cât mai atractivă posibil”, se arată în planul care detaliază propunerea.

Viitorii părinți adoptivi trebuie să îndeplinească mai multe cerințe, cum ar fi să fie pe deplin aprobați ca îngrijitori de către consiliul local, să locuiască în Newham (sau în afara districtului, dar să fi fost aprobați de consiliu înainte de 1 aprilie 2022 și să fi oferit îngrijire de tip foster copiilor timp de cel puțin 182 de zile într-o perioadă de 12 luni).

Constantin Bunea © 12.12.2022


Sursa: diasporaro.co.uk

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri