25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Femeile sunt mai predispuse să sufere mai mult timp de COVID – studiu

Publicat pe


Probabilitatea ca femeile să dezvolte COVID cu efect pe termen lung este cu 22% mai mare decât bărbații, sugerează o nouă cercetare. De asemenea, s-a constatat că genurile experimentează simptome diferite.

Publicat luni în jurnalul revizuit de medicii de la Current Medical Research and Opinion, studiul a constatat că femeile aveau 22% mai multe șanse decât bărbații de a suferi de sechele post-acute ale COVID-19 (PASC), cunoscute cel mai frecvent cu denumirea de „covid pe termen lung”. 

Studiul continuă să explice diferențele cheie de simptome între cele două sexe.

La doi ani de la pandemia de COVID-19, cercetătorii învață încă despre efectele virusului, inclusiv despre câți oameni suferă de „COVID pe termen lung” – atunci când simptomele bolii persistă mult timp de la infecție.

Analizând datele de la 1,3 milioane de pacienți, cercetătorii din echipa de sănătate a femeilor de la Biroul Johnson & Johnson al medicului șef din SUA au descoperit că femeile cu COVID prelungit prezintă o varietate de simptome, inclusiv probleme cu urechile, nasul și gâtul și starea de spirit. tulburări neurologice, cutanate, gastrointestinale și reumatologice, precum și oboseală.

În schimb, bărbații aveau mai multe șanse să se confrunte cu probleme endocrine, cum ar fi diabetul și tulburările renale.

Cercetătorii au observat că anumite profesii dominate de femei, cum ar fi asistența medicală și predarea la școală, le pot expune la un risc mai mare de a contracta virusul.

„Pot exista disparități în ceea ce privește accesul la îngrijire în funcție de sex, care ar putea afecta istoria naturală a bolii, ducând la mai multe complicații și sechele”, conform studiului. 

Autorii au spus că studiile privind condițiile specifice cauzate de virus și daunele sale pe termen lung asupra organismului au fost insuficient studiate în ceea ce privește diferențele sexuale.

Sursa: www.angliamea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri