13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Germania, 100 miliarde de euro pentru înarmare. Grupul de armament KMW: „7 tancuri pe lună”

Publicat pe


100 miliarde de euro pentru înarmare în Germania: În timpul declarației sale, cancelarul Olaf Scholz (SPD) a primit aplauze în picioare: „Este clar că trebuie să investim mult mai mult în securitatea țării noastre pentru a proteja libertatea țării noastre”, a declarat Scholz în Bundestag la sfârșitul lunii februarie. Atunci a anunțat un fond special de 100 de miliarde de euro pentru Bundeswehr (armata germană).

Cancelarul Scholz anunţă înarmarea MASIVĂ a armatei germane

100 miliarde de euro pentru înarmare în Germania

„Este nevoie de o „ Bundeswehr extrem de modernă și eficientă ”, a spus cancelarul, referindu-se la schimbarea situației de securitate din Europa.

Șeful Armatei germane, declarații șoc: „Bundeswehr este nepregătită!”

Direcția și bugetul sunt acum clare, dar problema implementării concrete rămâne deschisă. Unde se vor duce cele 100 de miliarde de euro?

Au fost indicate avioanele F 35, în locul celor vechi Tornado. Mai multe detalii AICI

Muniție de 20 de miliarde de euro

Un parlamentar din Comisia de Apărare a Bundestagului, Marcus Faber (FDP ) a declarat că se va comanda muniție de 20 miliarde de euro!!!

„Rezervele de muniție sunt foarte rare, așa că avem nevoie de aproximativ 20 de miliarde de euro pentru a asigura toate sistemele de arme cu suficientă muniție”, estimează Faber, potrivit web.de.

Șeful Panzerbauers KMW promite: „7 tancuri pe lună”

Șeful Panzerbauers KMW, Ralf Ketzel, explică cu ce poate contribui constructorul de tancuri KMW din Munchen la înzestrarea Bundeswehr.

Pentru grupul de armament Krauss-Maffei Wegmann (KMW) din München sunt zile pline de bucurie. Dacă în urmă cu doar patru săptămâni exista un mare semn de întrebare în spatele unei comenzi de patru miliarde de euro pentru vehiculul de luptă de infanterie Puma, acum Olaf Scholz vrea să investească 100 de miliarde de euro în modernizarea Bundeswehr. KMW a depus deja oferte pentru 20 de miliarde de euro din această sumă.

Directorul general al KMW, Ralf Ketzel, a acordat un interviu publicației Merkur.de în care dă câteva indicații despre armamentul cu care se va dota Budeswehr.

Un proiect major al Bundeswehr este achiziționarea și modernizarea vehiculului de luptă de infanterie Puma. Se poate livra mai repede?

«Putem face asta. Am depus deja propuneri corespunzătoare. Același lucru este valabil și pentru tancul de luptă principal Leopard 2 și tancul cu roți Boxer.»

Inițial, proiectul Puma trebuia să fie finalizat până în 2028. Cu cât s-ar putea livra mai repede?

«Dacă furnizorii noștri, la rândul lor, sunt capabili să furnizeze materialul mai rapid, noi cei de la Puma putem scurta livrarea sistemelor cu unul până la doi ani.»

Ce spuneți de upgrade-ul planificat al tancului Leopard II?

«Conform stării actuale, am putea crește upgrade-ul pentru Leopard 2 de la patru până la șase vehicule pe lună la cinci până la șapte.»

Acum, suma planificată de 100 de miliarde de euro este o magnitudine fără precedent. Ce proporție din aceasta ar putea fi atribuită KMW?

«La solicitarea Ministerului Apărării am depus o listă cu posibile proiecte cu un volum de până la 20 de miliarde de euro. Propunerea noastră include Puma, upgrade-ul Leopard II, sistemul de artilerie RCH 155, precum și un sistem de combatere a vehiculelor blindate bazat pe Boxer cu turelă din oferta existentă Puma. Acestea sunt programe pe care le putem implementa foarte rapid și în număr mare.»

Puteţi urmări alte știri din Germania şi pe Google News!

Sursa: ziarulromanesc.de

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri