26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Germania renunță la carantina pentru persoanele infectate. Ministrul Lauterbach a făcut ANUNȚUL

Publicat pe


Germania renunță la carantina obligatorie pentru persoanele infectate. Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a anunțat data. De la 1 mai, doar o „recomandare” de cinci zile de izolare va fi emisă persoanelor infectate cu coronavirus.

Miniștrii sănătății din statele federale au convenit luni asupra unor noi reglementări, a spus Karl Lauterbach.

De la 1 mai, izolarea și carantina nu vor mai fi obligatorii! Excepțiile sunt lucrătorii din domeniul sănătății și lucrătorii din azilurile de bătrâni. În caz de infecție, li se va aplica izolarea automată, care poate fi anulată printr-un test antigen negativ sau rezultat PCR după numai cinci zile.

În timp ce carantina și izolarea nu vor mai fi obligatorii pentru majoritatea cetățenilor, regulile actuale vor fu sub formă de recomandări. După cum s-a raportat la conferință, persoanele infectate cu coronavirus și cei care au intrat în contact cu acestea ar trebui să fie supuse unor teste regulate, dar VOLUNTARE.

Sfârșitul restricțiilor, izolării și carantinei în Germania

La mai bine de doi ani de la începutul pandemiei, o mare parte din Germania a ridicat majoritatea restricțiilor. Obligația de a purta măști a fost desființată în multe locuri, dar majoritatea germanilor declară că vor continua să le poarte la cumpărături. Mai multe detalii aici >>> Reguli noi în Germania: CINE şi UNDE va mai purta mască de protecţie din 2 aprilie

După introducerea în weekend a modificărilor în legea privind protecția împotriva infecțiilor, numeroase restricții legate de pandemia de coronavirus au expirat în Germania – inclusiv admiterea în multe locuri doar pentru persoanele care au fost vaccinate, vindecate și examinate (așa-numita regulă 3G) sau vaccinat și vindecat (regula 2G). 

În cele mai multe cazuri, cerințele generale pentru purtarea măștilor la cumpărături sau la școală nu se mai aplică. Mai multe detalii aici >>> Reguli Covid în Germania în aprilie. Iată ce se aplică în regiunea ta

Sursa: TAG24, ZiarulRomanesc.de

Puteţi urmări alte știri din Germania şi pe Google News!

Sursa: ziarulromanesc.de

Mai multe stiri

Ultimele Stiri