27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Germania se pregătește de criză. Locuitorii își fac provizii de lemne și cărbune

Publicat pe


Germanii își fac provizii de lemne și cărbune, în ciuda sosirii primăverii, fiind atenți la creșterea prețurilor la gaze și a incertitudinilor cu privire la efectele războiului prelungit în Ucraina.

Germania se pregătește de criză. Locuitorii își fac provizii de lemne și cărbune

Germania a declarat miercuri o „avertizare timpurie” cu privire la o posibilă urgență în furnizarea de gaze naturale, un semn de îngrijorare cu privire la posibila întrerupere sau oprire a fluxurilor de gaze naturale din Rusia.

„Oamenii vor siguranță”

„Telefoanele noastre sună neîncetat”, a spus Erik Passow, care construiește sobe și șeminee, adăugând că lipsa aprovizionării cu materii prime îngreunează și ținerea pasului cu comenzile. „Oamenii vor siguranță, pentru că frigul nu este distractiv”.

În ciuda furnizării stabile de gaz, consumatorii și companiile au fost sfătuiți să-și reducă consumul de energie, ministrul Economiei, Robert Habeck, afirmând că „fiecare kilowatt/oră contează”.

Gazprom pleacă din Germania. Cum vor fi afectate livrările de gaze

Susanne Gasden este una dintre persoanele care a comandat lemne pentru iarna viitoare, deși are încălzire electrică în casa ei.

„Am o sobă în fiecare cameră și dacă dintr-un motiv oarecare gazul se oprește brusc sau avem o lipsă de electricitate, cel puțin eu am capacitatea de a fi independentă”, a spus ea. „Este un pic de economisire pentru zile grele”.

Adio gaz rusesc? Germania: Cererea de plată în ruble echivalează cu REZILIEREA contractului

Dealerul de combustibil Richard Koegler a spus că oamenii încă se aprovizionează cu cărbune și lemne, chiar dacă vremea rece e pe cale de plecare, adăugând că încă de dinainte de războiul din Ucraina aprovizionarea era consistentă.

„Nu comandă pentru că gazul a a devenit atât de scump, comandă pentru că sunt îngrijorați că nu vor mai putea lua nimic”, a precizat Koegler .

Sursa: Reuters

Puteţi urmări alte știri din Germania şi pe Google News!

Sursa: ziarulromanesc.de

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri