15.6 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

Ghid turistic pentru o zi în Oxford

Publicat pe


Arhitectura splendidă, istoria și cultura bogate fac din Oxford un loc emblematic pentru Marea Britanie. Suficient de mic pentru a putea fi vizitat într-un weekend, orașul oferă câteva ceva pentru fiecare vizitator. Pentru cei pasionați de istorie și cultură, clădirile vechi și noi ale universității, muzeele și galeriile așteaptă să fie explorate. Parcurile și grădinile îi așteaptă pe cei care își doresc o evadare în natură. Dacă sosești cu trenul sau autobuzul poți ajunge în centrul orașului după o plimbare lejeră pe jos.

Cum poți ajunge la Oxford 

Din Londra, poți ajunge cu trenul sau autobuzul. Poți lua trenul din Marylebone sau Paddington, două gări la care poți ajunge ușor cu metroul, indiferent în care zonă a Londrei locuiești. Dacă iei trenul din Paddington, poți călători direct până la Oxford, sau – în funcție de tren, s-ar putea să schimbi în Reading sau Didcot Parkway. Chiar și așa, călătoria va fi destul de scurtă – un pic peste o oră, iar trenurile sunt frecvente în ambele direcții. Prețul biletului dus-întors este în jur de £30. Dacă ești parte dintr-un grup, biletul va fi mai ieftin!

Dacă preferi autobuzul, ai mai multe variante. Poți alege National Express sau Oxford Tube – călătoria vă fi mai ieftina decât cu trenul (aproximativ £16 lire) și nu va dura mai mult de o oră și jumătate. Poți încerca și BlaBlaCar până în Oxford la un cost care pornește de la £9. 

Pentru cei care preferă confortul propriei mașini, călătoria poate dura între o oră și jumătate și două ore. Îți recomandăm să pleci cât mă devreme pentru a evita aglomerația pe M40 și A40.

Colegiile din Oxford

Cu o istorie de mai bine de 800 de ani, Universitatea din Oxford este una dintre cele mai cunoscute și mai respectate instituții din învățământ superior din lume.  Clădirile acesteia au fost ridicate începând din secolul 13 și serveau, inițial, ca reședință pentru studenți. În Oxford există în prezent 38 de colegii și șase clădiri private legate de universitate printr-un sistem federal. Cel mai nou colegiu, înființat în 2008, este Green Templeton

Fiecare colegiu oferă majoritatea cursurilor predate în universitate – din arii precum dreptul, medicina sau matematica – cu mici diferențe. Colegiul Harris Manchester, de exemplu, recrutează studenți maturi. Colegii precum Kellogg, Nuffield, St. Anthony’s, St. Cross, Wolfson și Green Templeton oferă cursuri doar pentru cei care studiază pentru a obține diploma de licență. Spre deosebire de acestea din urmă, Colegiul All Souls este, în primul rând, o instituție de cercetare academică. Aceasta că nu acceptă decât studenți care urmează un program de masterat sau doctorat.

Preferi să fi însoțit de un ghid turistic?

Dacă vrei să afli povestiri interesante despre istoria acestui oraș grozav, îți recomandăm să îți rezervi online un tur gratuit pe…Sursa: diasporaro.co.uk

Mai multe stiri

Ultimele Stiri