25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Gospodăriile din UK vor fi pe cont propriu cu facturile la energie electrică

Publicat pe


Cancelarul Rishi Sunam le-a spus membrilor parlamentului că este improbabilă oferirea de ajutor pentru facturile la energie până la toamnă.

Atunci când a fost întrebat de către comitetul de trezorerie al House of Commons Luni(28 Martie), Sunam a spus că este ‘ foarte dificil ‘ de speculat ce s-ar putea întâmpla cu prețurile la energie până la toamnă, astfel că nu este ‘adecvat ‘ să se acționeze înainte.

Cancelarul și-a păstrat tenta originală, așa cum este stabilita în Declarația de Primăvară, aceea că guvernul va ‘ continua să monitorizeze  situația ‘ și este ‘ pregătit să acționeze dacă este necesar ‘.

Remarcile lui Sunak vin în ciuda dovezilor că UK se confruntă cu ‘ cea mai mare scădere a nivelului de trai de când se fac înregistrări ‘, așa cum a notat Angela Eagle, care cita analiza făcută de Biroul pentru Responsabilitate Bugetară. 

Plafonul de preț la energie va crește de la aproape 1,300£ pe an la aproximativ 2,000£ Vineri, cu prognoze sugerând că acesta ar putea crește din nou până la 2,800£ până în Octombrie. Asta, în combinație cu creșterea prețurile la mâncare și facturi și salariile care stagnează, a creat un cost fără precedent al crizei de trai, cu unii experți prezicând că inflația va ajunge la 8% primăvara aceasta.

O măsură pe care Sunak a stabilit-o prin declarația sa pentru a combate creștere prețurilor la energie a fost tăierea TVA-ului la materialele verzi, permițând oamenilor să salveze bani pe măsurile de salvare a mediului, precum izolația mansardelor și panourile solare.

Cu toate astea, criticii semnalează că o astfel de mutare ar putea fi aplicată gospodăriilor mai înstărite , cu Christina McAnea, secretarul general al sindicatului Unison, declarând: ‘ Panourile solare mai ieftin nu vor pune mâncare pe mesele familiilor îngrijorate de unde va veni următoarea lor masă.’

Săptămâna trecută, Johnson a spus industriei nucleare că vrea ca 25% din generația electricității care va veni din putere nucleară până în 2050, care ar putea sta în linie cu ținta totală a guvernului de a se muta de la bazarea pe gazul rusesc.

Sunak a negat zvonurile conform cărora blochează planurile Premierului, declarând: ‘ Cred că este important să o facem cum trebuie. Va afecta multe lucruri diferite și se lucrează la asta în liniște între toate ministerele relevante.’

Sursa: www.angliamea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri