31.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Imens. Britanicii au cumpărat cu 1,4 miliarde halbe de bere mai puțin anul trecut

Publicat pe


Valoarea este imensă și nici nu prea știi dacă e cazul să dai vina doar pe pandemie. Vânzările uneia dintre băuturile preferate ale britanicilor, berea la halbă, au scăzut cu 38 la sută în 2021 față de 2019, anunță Asociația Britanică a Berii și Puburilor (BBPA).

Pub-urile au suferit o pierdere de 5,7 miliarde de lire sterline numai din vânzările de bere anul trecut, echivalentul a 1,4 miliarde de halbe mai puțin vândute, potrivit organizației.

În 2020, tranzacțiile au scăzut cu 55% față de nivelurile de dinaintea pandemiei, în timp ce britanicii au suportat blocaje și restricții care au ținut pub-urile închise timp de luni de zile.

Emma McClarkin, director executiv al BBPA, a spus: „Fiecare halbă nevândută este o mărturie dură a efectului negativ pe care restricțiile Covid le-au avut asupra industriei dar și a comunităților care se reunesc în pub-uri „.

Cu toate acestea, nu se poate spune că britanicii nu au continuat să bea, numai că s-a înregistrat o schimbare în ceea ce consumatorii de băuturi aleg să cumpere.

Astfel, între martie 2020 și octombrie 2021, încasările pentru bere au scăzut cu 11%, însă în același timp încasările din vânzările de vin și băuturi spirtoase au crescut cu 8% și respectiv 13%.

Experții pun această schimbare pe seama perioadelor lungi de restricții în baruri, unde berea este cea mai populară băutură, și a creșterii consumului de alcool acasă.

Chiar și guvernul este îngrijorat de această situație. La întocmirea în toamnă a bugetului au fost anunțate reduceri ale unor taxe pe alcool în încercarea de a stimula vânzările.

Modificările, care nu vor intra în vigoare până în februarie 2023, vor duce la reducerea cu aproximativ 3p a prețului unei halbe de bere și cidru.

În timp ce prețul berii va scădea, costul unor vinuri și al altor băuturi mai tari va crește, deoarece, conform noilor reguli, „cu cât băutura este mai tare, cu atât prețul este mai mare”.

Sursa: www.angliamea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri