20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

În Ucraina, o rachetă lovește oameni care stau la coadă la ajutoare

Publicat pe


Dramele care continuă să se întâmple în Ucraina, ca urmare a invaziei ruse, țin capul de afiș al presei de astăzi. La Harkov, o cameră de supraveghere de lângă sediul unei companii ucrainene de curierat, Nova Poshta, a surprins momentul în care un proiectil a lovit în oamenii care așteptau să primească ajutoare. 

La sediul firmei se distribuiau ajutoare umanitare către organizațiile caritabile și luptătorii voluntari în Ucraina. Primele informații arată că cel puțin șase persoane au murit în urma exploziei. 

„Rușii au bombardat centrul Nova Poshta din Harkov, unde localnicii primesc ajutoare umanitare. Iată imagini cu o rachetă lovind mulțimea de civili care stau la coadă”, a scris pe Twitter Oleksandra Matviiciuk, de la Centrul pentru Libertăți Civile.

                    

Totodată, astăzi s-a anunțat că aproximativ 300 de persoane ar fi murit în urma atacului rusesc asupra Teatrului Dramatic din Mariupol, unde în subsolul clădirii se adăposteau peste 1.000 de oameni, conform informațiilor furnizate vineri de administrația locală. Este primul bilanț oficial al victimelor bombardamentului din 16 martie.

Invazia rusă în Ucraina a ajuns în ziua 30, iar evaluările militare arată că forțele de apărare efectuează contraatacuri de mică amploare în câteva locuri, mai ales pe lângă Kiev, iar trupele rusești trec în postură defensivă în mai multe puncte ale frontului, pentru a-și limita pierderile și a se regrupa.

În schimb, la Mariupol rușii avansează lent, dar implacabil, intrând deja în acest important oraș-port.

Războiul din Ucraina pare să nu aibă un final previzibil. Este însă cumplit că oameni continuă să fie uciși sau schilodiți, iar casele lor, locurile de muncă le sunt distruse. 

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri