0.6 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Lecanemab:începutul sfârșitului pentru Alzheimer

Publicat pe



S-a descoperit că un medicament inovator încetinește declinul cognitiv la persoanele cu Alzheimer – experții spunând că este o descoperire care „poate schimba semnificativ cursul bolii”.

Medicamentul experimental – numit Lecanemab – a arătat efectele promițătoare într-un studiu care a durat 18 luni și a implicat aproape 1.800 de pacienți cu Alzheimer în stadiu incipient.

Datele complete din proces au fost publicate marți. Asociația Alzheimer a spus că medicamentul „poate schimba în mod semnificativ cursul bolii”, în timp ce a cerut autorităților de reglementare din SUA să aprobe cererea companiei de aprobare accelerată.

Profesorul John Hardy, lider de grup la Institutul de Cercetare a Demenței din Marea Britanie de la UCL, a declarat: „Acest studiu este un prim pas important și cred cu adevărat că reprezintă începutul sfârșitului pentru Alzheimer.

„Primul pas este cel mai greu și acum știm exact ce trebuie să facem pentru a dezvolta medicamente eficiente. Este interesant să ne gândim că lucrările viitoare se vor baza pe acest lucru și că în curând vom avea tratamente care ne vor schimba viața pentru a aborda această boală.”

Se crede că există aproximativ 850.000 de persoane care trăiesc cu demență în Marea Britanie – reprezentând una din 14 persoane cu vârsta de 65 și peste. În 2013, existau 42.324 de persoane sub 65 de ani care trăiau cu demență cu debut precoce.

Alzheimer este cel mai frecvent tip, despre care se crede că reprezintă între 50 și 70% din cazuri.

Societatea Alzheimer estimează că, dacă tendințele actuale continuă fără intervenție, se estimează că vor exista un milion de persoane care trăiesc cu demență în Marea Britanie până în 2025.





Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri