0.9 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Magazinele își vor închide ușile în ziua înmormântării Reginei

Publicat pe


Magazinele din Marea Britanie au anunțat că se vor închide Luni, 19 Septembrie, pentru a-și arăta respectul pentru Regina Elizabeta în ziua înmormântării sale.

Supermarketuri precum Sainsbury’s și Waitrose, dar și magazine universale precum John Lewis și Harrods, au confirmat planurile de a-și închide ușile, cu o săptămână înainte ca funeraliile de stat ale Reginei să aibă loc.

19 Septembrie, dată care a fost confirmată ca liberă legală, va avea parte și de închiderea unor magazine precum Aldi, Primark și WH Smith.

Comercianții nu sunt obligați să închidă în ziua funeraliilor, dar multe dintre acestea au ales să facă asta în semn de respect, în timp ce altele ar putea opta pentru reducerea programului de funcționare, așa cum multe fac în zilele libere legale.

Alte aspecte ale vieții de zi cu zi vor rămâne accesibile, totuși, precum pub-urile, cu Grupul Fullers – care deține 400 de pub-uri în toată țara – care a anunțat că se așteaptă ca toate acestea să rămână deschise Luni.

Între timp, Sainsbury’s a spus că va închide supermarketurile sale principale și magazinele Argos în ziua funeraliilor, dar a adăugat că va păstra magazinele de proximitate și stațiile de alimentare cu carburanți deschise de la 5pm la 10pm, pentru a permite clienților să achiziționeze ‘ produse esențiale’.

Gigantul de îmbrăcăminte Primark a confirmat că și el va închide toate cele 191 de magazine stradale Lunea viitoare și au spus că vor redeschide în mod normal pe data de 20 Septembrie.

Compania The John Lewis Partnership a spus că vor închide toate magazinele John Lewis si supermarketurile Waitrose întreaga zi pe 19 Septembrie.

Aceștia au spus că este posibil să fie disponibil  ‘ un număr limitat de magazine Waitrose’ în apropierea rutei pe care va trece procesiunea funerară care vor rămâne deschise pentru a deservi publicul din apropierea acesteia.

Totuși, au subliniat că aceste magazine vor fi și ele închise în timpul înmormântării propriu zise.

Recomandarea guvernului cu privire la programul magazinelor din ziua de Luni spune: ‘Unele afaceri ar putea dori să ia în considerare închiderea sau amânarea unor evenimente, în mod special în ziua funeraliilor de stat, totuși, asta rămâne la discreția lor individuală.’

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri