29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Mai multe firme din UK urmează să încerce săptămânile cu 4 zile lucrătoare

Publicat pe


Alte 30 de companii britanice s-au înscris la un program pilot de șase luni pentru testarea a patru zile lucrătoare pe săptămână.

Proba nu va aduce pierderi la plată pentru angajații care vor lucra mai puțin cu o zi pe săptămână- în schimb li se va cere să păstreze o productivitate de 100% pentru 80% din timp.

În total puțin sub 2,000 de angajați vor primi o zi liberă plătită săptămânal pe parcursul programului pilot.

De la un magazin de fish and chip până la mari companii corporate, o arie mare de afaceri urmează să ia parte la program.

Fondatorul 4 Day Week Global Andrew Barnes a spus:’ Ca urmare a avansurilor făcute de Perpetual Guardian din Noua Zeelandă și a mai multor lideri politici și afaceriști din Spania, Japonia, Irlanda, Scoția, Islanda și alte părți, această nouă cohortă de afaceri care testează modelul în Regatul Unit așează fundația pentru viitorul muncii.’

‘Alături de 4 Day Week Global aceștia strâng și împart date extinde și ajută la construirea unui model care va face posibil o încercare pentru mai multe afaceri, adaptarea și restabilirea beneficiilor sublinierii productivității asupra timpului – iar prin asta în mod cuprinzător vor schimba modul în care oamenii se angajează în lumea muncii.’

Pilotul a fost lansat de către 4 Day Week Global în parteneriat cu think tank-ul Autonomy, Campania 4 Day Week UK și cercetătorii de la Cambridge University, Oxford University și Boston College.

Programul pilot din UK este așteptat să fie lansat în Iunie și va rula împreună cu alte programe de probă din US, Irlanda, Canada, Australia și Noua Zeelandă.

Companiile implicate în programul de probă vor primi un pachet de suport care include workshop-uri, mentoring, networking și accesul la cercetări academice de rang mondial.

Cercetătorii vor lucra cu fiecare organizație în parte pentru a măsura impactul asupra productivității, bunăstarea angajaților și impactul asupra mediului înconjurător și al egalității între genuri.

Mai multe studii au arătat că mutarea la săptămâna de patru zile de muncă crește productivitatea și bunăstarea personalului.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri