26.1 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Marea Britanie intensifică sancțiunile și sprijinul militar pentru Ucraina!

Publicat pePremierul britanic Boris Johnson a spus că „atacurile disprețuitoare împotriva civililor” din Bucha și Irpin, lângă Kiev, sunt dovezi că Rusia comite crime de război în Ucraina și că Marea Britanie va intensifica sancțiunile și ajutorul militar ca răspuns.

„Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a înfometa mașina de război a lui Putin”, a spus Johnson într-o declarație duminică.

„Ne intensificăm sancțiunile și sprijinul militar, precum și întărim pachetul nostru de sprijin umanitar pentru a-i ajuta pe cei care au fost prinși în acest conflict”.

Ministerul rus al Apărării a negat acuzațiile ucrainene de atacuri asupra civililor, declarând că imaginile și fotografiile care arată cadavrele din Bucha au fost „încă o provocare” a Kievului.

Acuzațiile de atacuri împotriva civililor în timpul invaziei Ucrainei de către Rusia trebuie investigate ca crime de război, a declarat ministrul de externe al Marii Britanii Liz Truss, adăugând că Marea Britanie va sprijini pe deplin orice astfel de mișcare a Curții Penale Internaționale.

„Pe măsură ce trupele ruse sunt forțate să se retragă, observăm tot mai multe dovezi ale actelor îngrozitoare ale forțelor invadatoare în orașe precum Irpin și Bucha”, a spus Truss într-un comunicat.

„Atacurile lor fără discriminare împotriva civililor nevinovați în timpul invaziei ilegale și nejustificate de către Rusia a Ucrainei trebuie investigate ca crime de război”.

Rusia a negat anterior că a atacat civili și a respins acuzațiile de crime de război în ceea ce numește o „operație militară specială” în Ucraina.

Sursa: www.angliamea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri