35.7 C
București
luni, 4 iulie 2022

Marea Britanie mărește cantitatea de echipament militar oferit Ucrainei

Publicat pe


Marea Britanie suplimentează rezerva de echipament militar pentru Ucraina, a spus Secretarul de Externe Liz Truss Joi, când guvernul lui Volodymyr Zelensky a emis o cerere pentru ‘arme, arme, arme ‘.

Ministrul de Cabinet a subliniat că UK răspunde la solicitarea de suplimentare a armamentului militar pentru Ucraina pentru a înăbuși invazia barbarică a lui Vladimir Putin.

Vorbind la o ședință Nato a ministerelor de externe în Bruxelles, Dna Truss a spus: ‘ În fața agresiunii  revoltătoare a lui Putin în Ucraina, G7 și Nato sporește eforturile noastre pentru sancțiuni și înarmare.’

‘UK interzice acum toate importurile de energie rusă, sancționăm mai multe bănci si ridicăm nivelul de rezerve de arme oferite Ucrainei.’

Marea Britanie urmează să trimită vehicule cu mobilitate protejată către Ucraina, după ce deja au oferit mii de rachete, inclusiv armament anti-tanc.

O delegație militară ucraineană, condusă de către Ministrul adjunct al Apărării Volodymyr Havylov, a vizitat zona de antrenament Salisbury Plain la începutul acestei săptămâni și le-au fost arătate vehiculele armate, precum și muniția stătătoare, care atârnă în aer și poate fi detonată împotriva unei ținte, dar și sistemul de rachete de mare viteză Starstreak care a fost deja trimit în Ucraina.

Înaintea discuțiilor din Bruxelles, ministrul de externe al țării a insistat că mai mult echipament militar este vital pentru a preveni ‘ sacrificii enorme ‘ și ‘ mai multe Buchas ‘, orașul din apropierea Kievului unde forțele ruse sunt acuzate că au ucis peste 300 de civili, comițând crime de război, care includ execuții, cimitire de masă și violuri.

Dmytro Kuleba a îndemnat țările din Vest să ‘ lase deoparte ezitarea și reticența ‘ și să ofere mai multe arme, subliniind că ‘ oricât de ciudat ar suna, astăzi armele servesc un țel de pace ’.

Alianța nu oferă ea însăși arme, printre griji legate de faptul că făcând asta ar permite Dlui Putin să escaladeze conflictul într-unul între Nato și Rusia, deci echipamentul militar este oferit de către țările individuale în cadrul unor aranjamente bilaterale, chiar dacă sunt coordonate între aliați.

Marea Britanie a oferit mii de rachete, inclusiv arme anti-tanc și s-a raportat că ia în considerare trimiterea de vehicule armate care ar permite trupele ucrainiene să avanseze cu o mai bună protecție mai aproape de teritoriile ocupate de ruși.

Mișcare vine după ce Boris Johnson a spus că acțiunile forțelor ruse din Ucraina par să fie aproape de un ‘ genocid ‘.

Sursa: www.angliamea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri