-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Marea Britanie s-a pregătit pentru cea mai mare grevă din ultimul deceniu

Publicat peO grevă a aproximativ jumătate de milion de angajați în această săptămână ar trebui să transmită un mesaj clar miniștrilor că „nu pot ignora cererea de salarizare echitabilă”, potrivit șefului TUC.

Profesori, mecanici de tren, funcționari publici, lectori universitari, șoferi de autobuz și agenți de securitate din șapte sindicate intră în grevă miercuri – cea mai mare zi de acțiune industrială de mai bine de un deceniu.

De asemenea, în toată țara vor avea loc proteste împotriva planurilor pentru o nouă lege privind nivelurile minime de ore de muncă în timpul grevelor.

Sindicatele au spus că ar putea duce la concedierea angajaților care votează legal pentru grevă.

Secretarul general al TUC, Paul Nowak, a acuzat guvernul că este „surd” la problemele care contează.

El a spus: „M-am alăturat fizioterapeuților pe o linie de pichetare săptămâna trecută. Era pentru prima dată când intrau în grevă și nu au vrut să întreprindă acțiuni industriale, dar au primit un sprijin uriaș din partea publicului.

„Cred că guvernul a fost luat prin surprindere la nivelul sprijinului public pentru greve, deoarece problemele depășesc granițele politice.”

Domnul Nowak a spus că prim-ministrul Rishi Sunak și cancelarul Jeremy Hunt „trebuie să se implice” în încercarea de a rezolva disputele de lungă durată din serviciile de sănătate, educație, serviciul public și alte părți ale sectorului public.

Uniunea Națională pentru Educație a anunțat șapte zile de greve în Anglia și Țara Galilor în februarie și martie, iar greva de miercuri va afecta probabil 23.000 de școli.

Mii de oameni sunt așteptați să se alăture unui marș prin centrul Londrei până în Westminster pentru un miting.

Sursa: www.angliamea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri