3.8 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Met Office avertizează: furtuni în Marea Britanie!

Publicat pe


Marea Britanie va fi lovită de o furtună de ploaie torențială care va începe în cursul zilei de luni, a confirmat Met Office.

În timp ce cea mai mare parte a țării credea că vremea rea s-a terminat, după ce în ultimele săptămâni au văzut furtuni de zăpadă torenţială și temperaturi sub zero grade, acum a fost confirmat pentru Daily Star că un alt sistem meteorologic periculos este pe drum.

Începând de mâine, o furtună de ploaie care durează în jur de 24 de ore este programată să lovească întreaga țară – care va lăsa apoi loc din nou înghețului.

Meteorologul de la Met Office, Dan Stroud, a declarat pentru Daily Star: „Ploile ocazionale de mâine (miercuri, 1 februarie) vor deveni mai răspândite în nordul Marii Britanii.

„Se așteaptă ploi abundente joi (2 februarie), din nou, acestea afectând în principal nord-vestul Scoției.

„Dincolo de aceasta, presiunea ridicată va deveni din ce în ce mai dominată, cu presiune ridicată asupra Marii Britanii sau, eventual, spre est.

„Cu toate acestea, cele mai umede condiții (sunt) întotdeauna rezervate pentru nordul îndepărtat și vest, pe măsură ce ne îndreptăm în prima săptămână a lunii februarie.”

Ploaia așteptată nu este un record, dar 100 de mm de ploaie – sau chiar cei 25-50 de mm prognozați – au încă potențialul de a provoca inundații grave, cu 19 alerte de inundații în prezent în vigoare în toată țara.

Cea mai mare cantitate totală de precipitații într-un interval de 24 de ore este de 341,4 mm, care a căzut în Honister Pass, Cumbria pe 5 decembrie 2015.

Sursa: www.angliamea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri