20.9 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Migrația în UK a ajuns la un nou record de peste jumătate de milion

Publicat pe


Migrația netă în UK a urcat la un nivel record, au dezvăluit statisticile oficiale eliberate astăzi.

În jur de 606,000 mai multe persoane se estimează că s-au mutat în UK față de câte au plecat în cele 12 luni până în Decembrie anul trecut, conform datele eliberate de Biroul Național de Statistică (ONS).

Creșterea este în urcare de la 504,000 în cele 12 luni până în Iunie anul trecut.

Nivelurile mai ridicate de imigrare în ultimele 18 luni sunt datorate oamenilor care călătoresc din țări non-UE pentru a munci și studia, a spus ONS-ul.

Oamenii se mută aici și cu scopuri umanitare, din țări care includ Hong Kong și Ucraina devastată de război.

Numărul include și studenți de peste mări- deși sunt semne că aceștia au ajuns în 2021 pentru a studia și acum încep să plece, conform datelor ONS.

Cifrele eliberate astăzi sunt semnificativ mai scăzute decât era așteptat, iar predicțiile de migrațiune netă au crescut la aproape 1 milion – în timp ce Laburiștii acuza guvernul că ‘a pierdut controlul’.

Ministrul Shadow immigration, Stephen Kinnock, a declarat pentru LBC Radio: ‘ Au eșuat în instaurarea unei strategii pentru piața locală de muncă, iar ca rezultat la acest lucru, angajatorii sunt forțați să apeleze la imigranți de peste mări.

‘Avem nevoie de o abordare mult mai echilibrată, asigurând că avem migrația de care avem nevoie desigur, dar sunt mult mai multe oportunități pentru cei cu pregătire, antrenament de productivitate, plănuirea forțelor de muncă pentru a lansa din nou economia și a porni toți cilindrii.’

Premierul Rishi Sunam a spus că numerele sunt prea mari – dar a negat că ar fi ‘pierdute de sub control’.

‘Numerele sunt prea mari, este atât de simplu’, a spus acesta la This Morning pe ITV.

‘Și vreau să le aducem în jos.’

Atunci când a fost întrebat dacă imigrarea este ieșită de sub control, Dl Sunak a spus: ‘Ei bine, nu, cred doar că numerele sunt prea mari.’

Secretarul de Interne Suella Braverman a spus mai devreme în decursul acestei luni că mai mulți britanici ar trebui să facă pregătire pentru a fi culegători de fructe, măcelari și șoferi de camioane, a spus într-un discurs în care a insistat per total că migrația trebuie scăzută.

Sursa: www.angliamea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri