19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

NHS: medicii din nou în grevă!

Publicat peMedicii juniori au început o grevă de patru zile, șefii din domeniul sănătății avertizând că NHS nu mai poate suporta nicio întrerupere.

Greva membrilor Asociației Medicale Britanice (BMA) a început la ora 07:00 BST și durează până marți.

Este a cincea grevă a medicilor juniori în disputa salarială din Anglia.

Furnizorii NHS au spus că serviciile se aflau într-un punct critic, deoarece acoperirea grevelor medicilor juniori a costat aproximativ 1 miliard de lire sterline, ducând, de asemenea, la mii de tratamente amânate.

Sir Julian Hartley, directorul executiv al NHS Providers, care reprezintă șefii spitalelor, a spus că este foarte îngrijorat de perturbarea severă care va fi observată în timpul acestei ultime greve și a grevei de două zile a consultanților planificate mai târziu în august.

„Am putea fi aproape de un punct critic”, a spus el, adăugând: „Fără niciun capăt pentru greve în vedere, volumul mare de tratamente planificate care este amânat din cauza acțiunii industriale va face aproape imposibil ca trusturile să reducă listele de așteptare atât cât dorește guvernul”.

Costul de 1 miliard de lire sterline a fost acumulat din pierderea productivității, pregătirea și planificarea grevelor și plata cotelor premium către consultanți pentru a acoperi lipsele.

Sursa: www.angliamea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri